Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Helloween AVGN

Kategori: Tvspel

Nu är det helloween tider och vad passar bättre då än Angry Video Game Nerd när han recenserar Fredag den 13:e och Nightmare on Elm Street till NES.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna vecka så vill jag rekommendera en låt som heter Move Ém out med Bonnie & Delaney. Anledningen till att jag lyssnar på denna låt är att Filip & Fredrik i vanlig ordning har riktigt kanonsköna intro låtar i deras program. Denna låten är med i serien Lite sällskap. Jag hittar inte låten på youtube tyvärr så här är en länk till låten i Spotify.

Move 'em Out Lyrics

I want you, baby
More than words can say
But you got another man
Standing in my way

Now the man knows
He's got something good
He's holding on to you
The same way that I would

(CHORUS)
We've got to move em out
Move em out, move em out
So I can move in with you, baby
We've got to move em out
Move em out, move em out
So I can move in with you, baby

Whatever it takes to get you back
You can bet I'm gonna do it
And that's a natural fact

I got plans up my sleeve
And I'm tired of waiting round
For this man to leave

(CHORUS)

Nothing's been the same
Since he's been here
Cause he can't hug and kiss me
Lord, like you did

It's been so hard
For the both of us
To get back together
We got to do just what we must

(CHORUS)

Yeah, yeah, yeah...

(CHORUS)

With you, baby
With you, baby
With you, baby

Peolpe are Awesome

Kategori: Videos

För ungefär en månad sedan så la jag upp en video på folk som ramlade och gjorde alla möjliga klantiga saker. Nu kommer videon som är dess direkta motsatts. Man blir riktigt imponerad av nästan alla i denna video.

Veckans Xbox Live v.43 Part II

Kategori: Tvspel

Haunted House kom ut idag på Xbla av någon konstig anleding. Kanske för att det nalkas helloween vad vet ja. Haunted house är iaf ett spel där du springer runt i ett mycket mörkt spökhus. Din uppgift är att hitta nycklar och grejor som gör att du kan lysa upp området en kort stund. Ett riktigt skitspel faktist som jag inte förstod vitsen att spela.

Haunted house får man betala 800 Ms Points för. Ladda ner Undead nightmare till Red Dead Redemption istället om du vill ha lite Helloween känsla.

Bloody Good Time heter ett annat spel som också kom idag. Det är ett första persons actionspel där det gäller att döda dina fiender på olika banor. Jag fattade faktist aldrig grejen med det här spelet. Kontrollen var riktigt risig och loadingskärmen var vädligt lång. Priset för detta är bara 400Ms Points men även det känns vädligt onödigt. Sen undar jag vart allt blod är eftersom titeln är Bloody good time. Det finns så mycket bättre & roligare multiplayer spel.

Farmville killer

Kategori: Tvspel

Alexandra V. Tobias, en 22-årig kvinna från Jacksonville i Florida, ska enligt Jacksonville.com har skakat sin tremånaders-baby till döds, av en spelrelaterad anledning. Babyns gråtande avbröt nämligen mammans Farmville-spelande.

"Tobias told investigators that she shook the baby, smoked a cigarette to compose herself and then shook him again. She said the baby may have hit his head during the shaking," skriver Jacksonville.com

Text av www.Gamereactor.se

Det snälla spelet Farmville kan alltså även det skapa mördare. Inte bara GTA spelen.

Veckans Xbox Live v.43

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det bara ett spel och det var gratisspelet Pinball FX2. Anledningen till att det är gratis är att man ska få prova på alla "banor" men då i trialversioner. Om man tycker om någon bana och vill få ut allt av den så måste man pröjsa ca 20kr. Har man tidigare laddat ner första Pinball FX så får man alla extra "banor" till det spelet gratis vilket jag fick. En av nyheterna i uppföljaren är att man kan spela mot en kompis online och offline vilket kanske ökar livslängden något.


Helt okej spel men jag tror inte jag kommer köpa några nya "banor" men helt klart okej att ladda ner då det är gratis.

Sen kom det även en DLC till Lara Croft the guardian of light som heter all the trappings där man får testa på 4 nya grottor med fällor och fiender. Jag testade det en kort stund men kommer vänta med att spela klart det när jag kan spela med en vän. Denna DLC var också gratis i 30 dagar framåt.

Ps om du har ett amerikanskt xbox konto så kan du även ladda ner en 3D Mini Golf Adventures 2. Jag vet inte varför det inte dök upp i europa men det kanske kommer vid ett senare tillfälle. Tyckte man om första spelet så kan man nog tyckte om detta.

YES YES YES!!

Kategori: Allmänt

YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I DID IT!!!

NFS Hot Pursuit & Majin and the forsaken kingdom

Kategori: Tvspel

NFS Hot Pursuit kom idag ut på xbox live som jag skrev igår att det skulle göra. Nu när jag provat det så kan jag säga som så att det känns väldigt mycket Burnout Paradise. Visst är det av samma utvecklare men ändå. Dock så tycker jag det känns mer befriande att köra race här än vad det gjorde i Burnout. I Burnout så fanns det så många olika vägar att ta så då kollade man mer på kartan än på vägen. Vilket oftast resulterade i en krash.

I Hot Pursuit demot så får man testa på att spela som polis och då gäller det att ta fast 4 fortkörare. Spelet går fruktasvärt fort vilket är skoj men det blir svårkontrollerat tycker jag. Grafiskt så är det riktigt najs men man hinner aldrig riktigt njuta av det. Helt okej racingspel men inget jag kommer lägga mina pengar på när det släpps 18 November.

Majin and the forsaken kingdom är ett spel som jag har varit lite nyfiken på ett tag. Nu efter demotestet så är jag inte lika sugen längre. Grafiken är rätt okej men inget speciell och karaktären man spelar känns väldigt tråkigt intetsägande. Den store Majin däremot har fått en skönare design. Det ska bli intressant att se vad betyget blir på detta spelet men just nu känns det inte så lockande.


Ps idag släpptes även undead nightmare som expansion till Red Dead Redemption för 800Ms Points. Jag kommer antagligen titta närmare på det snart.

Tiger, Ripley & Hugo

Kategori: Allmänt

Imorn så är det dags för våra katter att bli steriliserade. Hugo som Malin tog över är redan klar med det och imorn är det dags för våra att hamna under kniven. Här kommer lite bilder från deras uppväxt från ca 7 veckor till 6 månader.

Tiger och Ripley som var så små


Hugo & Ripley ca 8 veckor


1 av 2 avklarade

Kategori:

YES! Jag klarade teoriprovet tidigare idag. Nu är det bara uppkörningen kvar =) Wish me luck! Jag säger inte när det är men det lär jag skriva ett blogginlägg så nån gång får ni reda på det här också.

Imorn kommer en demo på Need for Speed Hot Pursuit på Xbox Live så imorn skriver jag lite om mina intrycka av det. Tills dess så får ni ha det så bra.

Splinter

Kategori: Film Recensioner

Polly och Seths romantiska bilsemester tar en abrupt vändning när de blir kidnappade av ett kriminellt kärlekspar. På den ensliga landsvägen lurar dock en fara bortom de fyras vildaste fantasi: en blodtörstig parasit som kryper in i levande kroppar för att förvandla dem till något bortom beskrivning. Snart tvingas kidnapparna inse att skillnaden mellan dem och deras gisslan är obetydlig – i vildmarken är de alla potentiella offer...

Splinter 6 priser på Screamfest: för bästa film, bästa regi, bästa specialeffekter, bästa makeup, bästa klippning och bästa musik. Själv så tyckte jag inte filmen var riktigt värd alla de priserna. Visst är det rätt snyggt gjort men man har sett snyggare skräckfilmer. Splinter var helt okej men jag tyckte det var synd att det var så få folk med i filmen och att de var på ett och samma ställe i typ hela filmen.
 

Saturday and Sunday

Kategori:

Igår så hade jag och Åsa lite fixar dag i lägenheten. Först så städade vi och sen så gjorde jag om i bokhyllan. Senare på dagen så åkte en stor tavla upp i köket och även två tavellister där våra kokböcker nu står på. På kvällen vid 8 så åkte vi och köpte lite snacks och mat med Pontus för att sedan spela spel och se på film med Pontus och Sofie.

Vi kollade på filmen Splinter. Efter filmen så spelade vi Master of Television som jag tror jag vann i med 2 rätta svar.

Idag så har jag läst teori hela dagen och kommer nog fortsätta med det resten av dagen tyvärr. Kanske så blir det någon film senare men vi får se.

Dagen som gått

Kategori:

Idag vaknade jag och jag fick riktiga julafton känslor. Det var varmt i rummet och snön lyste vit från fönstret. Det var riktigt najs. Tyvärr så var det inte julafton idag men det är iaf dagen då Fallout New Vegas släpptes. Jag har nu testat det i kanske 2 timmar och jag är inte besviken men det hade vart skoj om det hade hänt lite mer förändringar. Förhoppningsvis så kommer det senare i spelet.

Jag fick även hem lite filmer som jag beställde från CDON.

Nu ska jag fortsätta min jakt efter personerna som ville döda mig i början av Fallout och sen ska jag se på Idol utröstningen.

New Vegas Hype

Kategori: Tvspel

Imorn släpps Fallout : New Vegas och de flesta som känner mig vet kanske att jag spenderat en hel del tid med Fallout3 så detta ska bli hur skoj som helst. Tyvärr så blev det ingen Limited edition som när jag inhandlade Fallout 3.
Jag skumläste lite recensionen på FZ.se precis och jag blev ännu mer sugen än tidigare. Imorn kommer bli en underbar dag i den postapokalyptiska öknen precis utanför Las Vegas.

Grafiskt så ser faktist spelet riktigt gammalt och grått ut men det spelar ingen roll. I LOVE IT ANYWAY!

Snö snö strålande snö

Kategori:

När jag skulle cykla från Maxi förut så kom det lite snö. När jag kom hem så slutade det att snö. En stund senare igen så snöade det sjukt mycket sa jag lät våra katter få testa på hur snö känns.

Tiger gillade faktist snön medans Ripley var mer tveksam.

Veckans Xbox Live v.42

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 3 stycken spel varav 1 av dem var okej. Men mer om det senare.

Först ut är Costume Quest som är ett äventyrsrollspel. Spelet utspelar sig i halloween tider och karaktärer man är ska knacka dörr för att få godis. Efter någon dörr så öppnar ett fult troll eller vad det nu ska vara och tar din bror/syster. Spelmässigt så går det ut på att du letar efter skatter och sen slåss mot lite bad guys. Jag tröttnade rätt så fort på detta spel och det var nog för att teckensnittet i allt prat var så dåligt. Det var inte bara det som fick mig att tröttna men det fick bägaren att rinna över om man säger så.

Costume Quest kostar 1200 Ms points.

Andra spelet var ännu segare. Jag har aldrig fastnat för penka och klicka spel en Dream Chronicles fick peka och klicka spelen att kännas ännu segare och tråkigare än vad som är nödvändigt. Riktigt segt spel som jag inte orkade bry mig om det minsta.

Dream Chronicles kostar 800Ms Points

Sista spelet denna vecka var också det mest intressanta. Super Meat Boy heter det och är ett plattformsspel i N+ anda typ. Banorna går väldigt fort och ser man sig inte för så dör man väldigt mycket. Super meat Boy handlar om att Meat Boys flickvän Bandage Girl blir kidnappad av den elake DR. Fetus som hatar Super Meat Boy. Detta är verkligen motsattsen till Dream Chronicles och allt går verkligen fort. Visst du kommer dö mycket men man har kul på vägen.

Super Meat Boy kostar 800Ms Points men nångång i November så kommer priset att höjas till 1200Ms Points.

Gbg på dan nu sova

Kategori:

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på arga snickarn. Imorn ska jag upp och köra bil väldigt tidigt så det blir att försöka somna i tid idag. Idag har jag och Åsa vart i GBG och letat efter allt möjligt men vi kom bara hem med var sin sak. Katastrof!
Jaja sov så gott och om någon har svarta kängor och en svart skinkappa så skulle jag vilja låna/köpa dem

Fjantigt japanskt spel

Kategori: Tvspel

Jag har nu testat Fist of the North Star som finns som demo på Xbox Live. Det första som slog mig när jag startade det var att menyn såg fruktansvärt gammeldags ut. Sen valde man det ända tillgängliga spelläget och sen fick man välja en av 2 olika karaktärer. Jag valde första bästa och gjorde mig redo för att se vad det var för spel.

Spelet började med att man fick sen en ful muskelös karaktär som skulle slåss mot en ännu fulare karaktär som hade en bazooka och en shotgun som vapen. När fighten startade så var det bara att springa och sparka och slå allt man kunde. Tillslut så hoppade motståndaren bakom ett galler och heltplötsligt så fick man en bur över sig. När man stod i buren skulle man slå sönder den och sedan skulle man undvika eldattacker.

Så här höll det på tills motståndet var dött. Riktigt fult och väldigt tråkigt spel. Kan nog vara ett av de tråkigaste spelen jag spelat detta året faktist.

Wolfenstein

Kategori: Spel Recensioner

Igår klarade jag av Wolfenstein till 360 som jag lånade av min vän Patrik. Wolfenstein börjar som ett vanligt andra världskriget spel. Man skjuter nazister och hittar nya vapen. Efter en stund in i spelet så hittar man en medaljong som man ända tiden/styrkan och få en sköld med. När man använder medaljongen så blir bilden grön och man befinner sig inne i en "värld" där man ser fiendernas svagheter bättre och kan hitta lönngångar.

Visst så har Wolfenstein alltid varit lite overkligt men detta tycker jag mer förstör än förgyller spelet. Jag hade faktist mycket hellre skjutit på nazister hela tiden i olika banor. Spelet är faktist rätt så linjärt även om man kan välja vilket uppdrag man vill göra i turordningen. Vissa dörrar på i staden är t.ex inte upplåsta om du inte valt rätt uppdrag.

Fienderna är vanliga nazisoldater men lite längre fram i spelet så kommer större soldater(bilden nedan) och även monster till bossar. Grafiskt så är det inte snyggt men heller inte apfult. Det är lite stelt men en kul effekt är att man kan skjuta av armar från fienderna. Det går även att uppgradera sina vapen vilket är riktigt bra.

Wolfenstein är inget bra spel egentligen men för 98:- som Patrik betala så är det värt det tycker jag om man tycker om att slöskjuta.

Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 6 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Fantasy film

Kategori: Film Recensioner

Luft, vatten, jord, eld; fyra nationer sammanbundna av ödet. Eldnationen startar plötsligt ett brutalt krig mot de andra och ett helt århundrade går utan något hopp finns om att få ett slut på förödelsen. Slutligen ger sig den modige Aang ut i striden, då han inser att han är den ende Avatar vars krafter är så starka att han kan manipulera alla de fyra elementen. Aang slår sig ihop medKatara, somkan manipulera vatten, och hennes bror Sokka, för att försöka återskapa balansen i en krigshärjad värld.

The Last Airbender fick jag hög hype efter jag sett trailern till filmen. Nu när jag sett filmen så kan jag berätta att blev jag besviken. Jag hade väntat mig ett häftigt äventyr men skådespelarna fick filmen att kännas lite b. Helt okej äventyr men inte så bra som jag hade hoppats.
Historien kretsar kring en tonårig viking som lever på ön Berk, där det är en livsstil att slåss mot drakar. Snart är det dags för initiering, den stora chansen att visa sig värdig för hans stam och hans far. Men när han möter, och även blir vän med, en skadad drake vänds hans värld upp-och-ner.

Draktränaren var en posetiv överaskning för mig. Filmen början lite halvintressant men sen så blir det bättre. Filmen är gjord av skaparna till Kung Fu Panda. Draktränaren har inte lika många skämt men underhåller ändå. Det finns lite Avatar vibbar med draken vilket är lite skoj.
En av årets bästa Animationsfilmer.

En trip till Tibro

Kategori:

Idag när Åsa kom hem från tandläkaren så åkte vi till Tibro(möbelstaden) för att kolla på soffa. Fabrik 19 var affären som vi besökte först och där var det totalt utplockat. Det fanns typ 4 soffor kvar(kasst). Efter det så åkte vi förbi Rixners men där hade det inte hänt nått sedan sist.

Vi gick in på det ruffiga sparhuset och där fyndade jag faktist 2 böcker för 39kr/st. Jag tycker Tibro känns mindre och mindre bra för varje gång jag vart där. Besvikna som vi var så fick vi åka hem med våra böcker.

Road Trip : Beer Pong

Kategori: Film Recensioner

Tre collegekillar ger sig ut på sitt livs resa för att vara med på en stor ölhävningstävling. De törstar efter att vinna, men vägen mot berömmelse är kantad av galna, oplanerade stopp, som när de träffar på en familj med glada strippor, en liftande, beväpnad skönhet och en busslast med leksugna oskulder. Kan de nå det stora målet … att vinna tävlingen?

Denna film var riktigt humorlös. Det fanns inte alls många roliga skämt vilket det borde finnas i den. Visst så funka det att se den men inte mycket mer. Skådelspelar insattserna var inget bra det heller. Dåligt uppföljare till en riktigt bra komedi. 

Lördagens spelkväll

Kategori: Party!

I Lördags efter att jag och Åsa åkt till hennes föräldrar så åkte jag till Pontus & Sofies lägenhet. När Sofie hade åkt iväg till Vara så spelade jag och Pontus lite Move. Senare kom Patrik och efter lite dricka och käk så kom Adam och hans polare. När Adam och gänget drog så åkte Patrik. Jag och Pontus fortsatte dricka och spela tills jag gick hem kl 4.

Patrik lirar Move. Här spöar han skiten ur datorn på gladiatorspelen.

Pontus lirar Pingis

2010-10-16

Kategori:

Då var det Lördag igen och denna veckan har flugit iväg :( Nu ska jag & Åsa åka till systemet och sen blir det Stenstorp. I Stenstorp väntar mat och däck byte på bilen. Ikväll sen så går jag och Åsa skilda vägar då jag är på spelkväll hos Pontus och Åsa är med Louise.
Vad händer för er en lördag som denna?

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Idag så har jag haft If it makes you happy på hjärnan. Så därför blir det en av veckans låtar. Jag fattar inte varför jag fick just den på hjärnan men den bara var där.

Andra låten är en låt som jag har haft med här tidigare men det är också den låten jag lyssnat mest på denna veckan. Sick of it all med Black Label Society

Releaselista för oktober

Kategori: Tvspel

När jag åkte till Kalmar så kom jag på idén om att jag i början varje månad skulle skriva vilka spel som var på gång under månaden. Nu har min idé dragit ut på tiden men här kommer den iaf. Jag koncentrerar mig bara på Xbox 360 nu till en början så får vi se hur det blir längre fram.

EA Sports MMA 21 Oktober
Fallout : New Vegas 22 Oktober
Dj Hero 2 22Oktober
Sims 3 28 Oktober
Fable 3 29 Oktober

Fallout : New Vegas Månadens mest efterlängtade spel.

Force Unleashed 2 demo

Kategori: Spel Intryck

Jag har nu kört igenom demot till det kommande Star Wars : The Force Unleashed 2. Jag tyckte inte demot var direkt imponerade. Det kändes som om man fick spela samma demo som i första spelet fast nu hade man två lasersvärd att leka med. Grafiskt så tycker jag inte heller det har hänt så jättemycket. Kanske senare i spelet så blir det öppnare men denna demon var ingen höjdare.


Kontrollen tycker jag funkar riktigt bra och de kända Star Wars ljuden finns med. Tyvärr så känns det lite som om man gjort detta förut. Darth Vader är självklart med vilket höjer Star Wars känslan avsevärt. Detta kan möjligtvis bli ett reabacks spel för mig.

Torsdags planer

Kategori:

Mina planer för dagen är :
1. Gå på Ams möte
2. Prata med Expert
3. Klippa mig
4. Plugga
5. Äta
6. Åka till EM Möbler
7. Stor Handla
8. Plugga
9. Se på tv
10. Äta
Nån gång emellan så ska jag blogga om star wars the force unleashed 2 demot.

Movie Tajm

Kategori: Film Recensioner

Efter sitt senaste misslyckade förhållande tror Jen Kornfeldt att hon aldrig kommer att bli kär igen, men när hon motvilligt följer med sina föräldrar på semester till den franska Rivieran träffar hon sina drömmars man; Spencer Aimes. Tre år senare har hennes önskan blivit sann. Hon och Spencer är nygifta och lever ett underbart liv tillsammans i en lugn villa idyll.

Problemet är bara att Spencer aldrig berättade för henne att han jobbat som internationell superspion med rätt att döda, och när hans tidigare liv kommer ikapp honom vänds deras liv upp och ner. Plötsligt måste Jen börja lära sig att ducka kulor, hantera skjutvapen och ständigt vara på sin vakt, för man vet aldrig vilken granne som är anlitad för att "ta hand om" Spencer.

Filmen Killers känns verkligen som en blanding av Knight and Day, Mr and Mrs Smith och vilken romatisk komedi som helst. Filmen är rätt så okej till en början men mot slutet så blir det bara för överdrivet och flummigt.

Fritt Vilt 2 tar vid där första filmen slutar. Jannicke hittas på en väg av en kille som kör henne till sjukhuset. Till sjukhuset skjutsas även mördaren som vaknar till liv igen. Mördaren går bärsäkargång på allt och alla. Tillslut så är det bara några kvar som gör allt för att överleva.

Första filmen tyckte jag var helt okej faktist. Nu i uppföljaren så blir det lite töntigt och mördaren känns som en Jason kopia. Ne denna filmen var alldeles för klyshig för att få bra betyg. Man vet vilka som skulle dö och allt kändes igen.En man kallad Machete får i uppdrag att döda en senator. Men just när han ska avlossa skottet upptäcker han att någon siktar på honom och förstår att han har blivit lurad. Machete överlever trots allt skottet och är nu ute efter hämnd.

Denna film får man ta för vad det är. Denna filmen är överdriven och känns verkligen som en hyllning till de gamla actionfilmerna från 80talet. Det är många kändisar med i filmen så som Jessica Alba, Danny Trejo, Michelle Rodriquez, Robert DeNiro och Steven Seagal. Detta är en film med mycket blod och mycket våld. Skön film men slutet var en besvikelse.

Piranha 3D handlar om att det blir en spricka i botten av en sjön. Under sjön så har det funnits en annan sjö där en gammal piraja art har överlevt. Pirajorna tar sig ut i stora sjön och får mycket mat då det är Springbreak.

Denna filmen får man inte heller ta på förstort allvar utan bara slappa till. Filmen har en skön retro känsla i sig. Jag blev faktist förvånad över hur bra såren var sminkade på alla som blev skadade av pirajorna. Detta är ingen bra film men vill man slökolla på lite skön komediskräck så är det ett helt okej val.

Veckans Xbox Live v.41

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 2 nya spel. Det första var Sonic 4 Episode 1. Sonic har länge varit med i många skitspel men nu är han äntligen tillbaka där allt började. Jag kan verkligen förstå folk som tycker om detta spelet men jag är inte en av dem. Sonic har aldrig varit min grej så ska jag välja ett plattformsspel så blir det Mario.

Grafiskt så är Sonic 4 riktigt härligt. Det känns tecknat fast ändå inte. Det går snabbt men trial version var riktigt kort dock. Sonic 4 Episode 1 kostar 1200 Ms Points vilket jag tycker är lite väl mycket. 

Andra spelet denna onsdag är Dead Space : Ignition som är ett spel som känns lite som Fabel 2 Pub Games. Fable 2 : Pub Games spelade man för att man skulle tjäna pengar och sedan överföra alla tjänade pengar till Fable2 när det släpptes. I Dead Space : Ignition så får man lite bonus grejor till Dead Space 2 när det släpps. Dead Space : Ignition har minispel och mellan minispelen så får man se på fula mellansekvenser. Denna trial version var katastofalt kort och riktigt tråkig.

Dead Space : Ignition kostar bara 400Ms Points men är inte värt det ändå.

Castelvania : Lords of Shadows

Kategori: Tvspel

Förra veckan så dök det upp en demo på det nya Castelvania. Jag har aldrig varit något jättestort fan av Castelvania serien förutom Symphony of the Night och något till GBA. Lords of Shadows är seriens senaste försök att göra ett Castelvania hett i 3D. Visst så är spelet snyggt och hade skönt kontroll men jag fick ingen känsla av att det var ett Castelvania spel.

Jag hade hellre sett att spelet var lite mer som en blandning av Metroid : Other M och Symphony of the Night än ytterligare ett hack n slash spel i mall 1A. Lords of Shadows är säkert ett bra spel om man tycker om spel som God of War &  Dantes inferno men jag har aldrig gillat den sortens spel särskilt mycket.

DÅLIGT SVERIGE

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag till Stefan för att kolla på fotbollsmatchen mellan Sverige och Holland. Visst så trodde jag inte Sverige skulle vinna. Men jag hade inte trott att de skulle spela så dåligt. Besviken Niklas sitter på bussen hem nu.

Lördagens Hemmafest

Kategori: Party!

I Lördags så hade vi fest för Stefan och ja kvällen blev väl inte riktigt som planerad. Alla kom 2-3 timmar föresent utom Louise. Men jag tycker vi hade det trevligt ändå. Nästa gång så ska det bli lite mer struktur.
        
Från början så såg det ut att bli en mycket liten fest men sen kom det 5 pers som man inte trodde så det var najs.

På besök i Kalmar

Kategori:

 Här kommer bilderna från Kalmar som jag lovade i förra veckan :P

Efter vi gjort alla ärenden på stan så gick vi förbi denna gamla kyrkogård

Det fanns bara lite rester av kyrkan som de hade sprängt sönder för länge sedan


Man måste vara trygg när man ska bada i Kalmar

Den obligatoriska bilden när man är i kalmar

Ekorrn satt i granen skulle....

I´m back

Kategori: Allmänt

Jag är tillbaka efter helgens festligheter och söndagsslappande i soffan. Idag har jag tänkt att lägga upp bilder från min kalmar resa(något försenat) & bilder från festen i lördags.

Efter det så tänkte jag skriva mina intryck om Castelvania Lords of Shadows demot. Efter det om jag orkar så tänkte jag skriva recensioner på 3 nya filmer. Nu ska jag äta frukost och sedan blir det pluggande.

Ikea vill ha barnen i lådor!

Kategori: Allmänt


Denna skylt hittar man på Ikea i Kalmar.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Denna veckan så har jag inte suttit vid en datorn så mycket så därför så är jag lite sent ute med veckans spel. Denna veckan så var det Twisted Pixels senaste skapelse. Förra året så gjorde Twistel Pixel det roliga Explosion Man. Detta året så heter spelet Comic Jumper och är ett sidoscrollat actionspel i Earthworm Jim stil som kom i sommras.

Comic Jumper har rätt skön humor och grafiskt så är det okej men jag saknar vissa detaljer i bakgrunden. Comic Jumper kostar 1200 Ms Points. Det blir dock inget köp utav mig trots skön humor.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt upptäckte jag tack vare Carlings i Kalmar. Låten spelades i butiken när jag kollade på kläder och jag fattade tyckte direkt typ.
Jag har tyvärr inte hittat någon video på Youtube men låten finns på Spotify och heter Wicked Ways med Life of Agony. Här nedan är iaf texten till låten.

Sooner or later-I thought that a savior
Would come to save us all
It seems that he left us-to fend for ourselves
Just to try to make us strong
How can I face another day
Knowing he's done me wrong

Should've known what those wolves have wanted
Never told-but I tried-I tried
All they stole left me brokenhearted
They left me there-To die

Seein's believing-
Don't know what I'm feeling
Don't know who I am anymore
I tried to embrace it-but fell on my face-it's
Been laughing at me all along
All ends are frayed-and I've been betrayed scarred to the bone

Sooner or later-I thought that a savior
Would come to save us all
I'm not afraid of wicked ways
Knowing he's done me wrong 


AVGN : Dr. Jekyll & Mr. Hyde Re-Revisited

Kategori: Tvspel

Äntligen är nörden tillbaka igen. Det tar bara länge och längre tid mellan avsnitten men det är skoj när de dyker upp. Denna gången så har nörden testat Dr. Jekyll & Mr. Hyde igen efter många år. Förra varningen verkar inte ha funkat så bra.

Dit & Tillbaka på 37 Timmar

Kategori:

Nu har jag kommit hem från Kalmar. Vi åkte hem från Skövde igår kl 6 på morgonen och kom till Kalmar kl 10. Min syster Linda mötte oss i Kalmar och vi började gå runt på stan. Efter lunchen så åkte vi till Ikea. Efter Ikea så var vi riktigt sega så det var bara att dra till lägenheten.

Väl i lägenheten så blev det lite kortspel och sen chillade vi tills det blev dags att sova. Idag har vi gått lite mer på stan och jag hittade en riktigt najs höst tröja på Stadium. Imorn kommer det lite bilder från våran resa.

android market

Kategori: Allmänt

Yes äntligen! Nu kan man äntligen köpa hela spel från android market. Imorn ska jag kolla in spelen lite mera. Natti

Zombie Island of Dr.Ned

Kategori: Spel Recensioner

Zombie Island of Dr.Ned är första expansionen till Borderlands och kom ut för ett tag sedan. Som det låter på namnet så är i stort sett alla fiender i denna expansion zombies och det verkligen kryllar av dem. Rent grafiskt så har det inte hänt något och heller så är det inte några nya vapen tyvärr. Men man hittar alltid massa vapen ändå som hela tiden är bättre än det du precis plockat upp.

Zombie Island of Dr.Ned är mycket mörkare och har som vanliga Borderlands mycket skön humor. Tyvärr så är det lite svårt att höra vad karaktärerna säger ibland.

Tycker man om Borderlands men är trött på att döda samma gamla vanliga fienderna så kan detta expansion var något. Zombies är alltid skoj att döda.

Grafik 8 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Panasonic Jungle

Kategori: Tvspel

Panasonic är på gång att göra en online baserad bärbar konsol. Spelet som kommer med konsolen heter Battlestar Galactica Online. Sen kommer det även var finnas en onlinebutik där man ska kunna ladda ner spel och så. Det känns lite som om Panasonic vill få en del pengar på de spelare som inte kan slita sig från att spela onlinespel även när de är utomhus.

Jungle ser ut som skit rent designmässigt enligt mig. Men kan säkert locka många MMO nördar ute i världen.

Oktoberfest 2010

Kategori: Party!

Årets upplaga av Oktoberfesten är över och här kommer lite bilder från vår sköna festkväll!

Pontus & Patrik öppnade kvällen med en Hothot minus grädde

Födelsedagsbarnet! lägg märke till hornen eller öronen. Det är hårt att fylla år!

Tobbe med The Evil Eye och Åsa med the big Smile

Kusinerna Natalie och Sofie dricker rödvin från koppar

Pontus & Tobbe


3 fina människor

Vad vore en Oktoberfest utan massa öl och ompa bompa


Jag med min Briska

Sista bilden för den här gången. Jag vet inte om han kissat på sig eller om det är öl :P

gammalt och nytt

Kategori: Film Recensioner

Igår så hade jag och Åsa en riktigt bakisdag. Vi satt/låg i soffan och kollade på massa film och serier. 

Som en av FBI:s toppagenter är Jennifer Marsh specialist på att spåra Internetbrottslingar. Men då hon får i uppgift att ta reda på upphovsmannen till en sajt fylld med obehagliga bilder tycks hon möta sin överman – eller åtminstone sin like när det gäller datakunskaper. Det verkar vara omöjligt att få fast mannen bakom den minst sagt obehagliga webbsidan där bilder på plågade djur läggs ut. När webbmastern tar det hela ett steg längre och börjar använda mänskliga offer blir läget akut. För varje besök till sidan kommer offret närmare döden, och dessvärre tycks Internetanvändarna ha ett minst sagt underligt intresse för det morbida och blodiga. Och ju närmare Marsh kommer upphovsmannen, desto närmare kommer han henne. Hennes eget liv står på spel och all hennes styrka, skicklighet och kreativitet krävs för att sätta stopp för den psykopatiska seriemördaren som utan samvete eller tanke på konsekvenserna har skapat en värld av död och skräck.

Shit vilken lång handling det blev denna gången. Man kan kort och sagt säga denna filmen påminner om Saw filmerna men med mindre dödsfall. Filmen kom ut 2008 och heter Untraceble på engelska.
 

En komedi om två polisers äventyr för att hitta ett stulet basebollkort, rädda en kvinna och ta hand om ett gäng gangsters och deras förfalskade pengar.

Mycket kortare text om handlingen så jag antar att det jämnade ut sig. Cop out är en actionkomedi med lite action och tråkiga skämt. Bruce Willis spelar hyfsat bra men hans kollega Tracy Morgan är i ärlighetens namn rätt jobbig att lyssna på.
En grupp tonåringar från förorten blir alla förföljda av Freddy Krueger, en brännskadad seriemördare som jagar dem i deras drömmar. Så länge de håller sig vakna kan de skydda varandra, men när de somnar finns det ingen utväg...

Nightmare on Elm Street är en remake på första filmen som kom 1984 och hade Johnny Depp i rollistan. Jag hade inte några höga förväntningar så jag blev faktist posetivt överaskad. Dock så saknar jag Robert Englund som Freddy Krueger. Han som spelar Freddy 2010 är bra men det blir inte riktigt samma sak. Det är heller ingen skrämmande skräckfilm men det har ingen Terror on Elmstreet varit i och för sig.
 

Undead Nightmare

Kategori: Tvspel

Det har kommit en ut en trailer från den kommande expansionen till ett av årets bästa spel. Red Dead Redemption : Undead Nightmare. Det känns ju inte så realistiskt att döda zombies i vild västern men det kan nog bli skoj iaf.

Best Fails of September 2010

Kategori: Videos


Hur kan man då sammanfatta denna långa video. Jo att det finns många klantarslen och idioter ute i världen.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Hardcore Superstars nya låt Moonshine har dykigt upp på Youtube. Det är inte världens bästa kvalitet på ljudet dock. Första gången jag hörde introt så blev jag lite rädd. Men nu när man hört låten några gånger så är jag inte rädd längre.