Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Jackass 3.5

Kategori: Film Recensioner

Jackass 3.5 innehåller massa stunts som inte riktigt kvalade in i 3:e filmen. Dock så tycker jag att några av stuntsen borde varit med i förra filmen. Men varför klaga. Jackass är Jackass och det finns både smaklösa och roliga klipp från Jackass gänget som börjar se lite slitna ut.

Jag vet inte vad man ska säga om denna film men gillar man Jackass så kommer man gilla det här. Gillar du när folk slår sig så är det en film för dig.Midsommar 2011

Kategori: Party!

Detta var första midsommaren som firades i en lägenhet för egen del. Det blev lite som jag misstänkte att man förlorar lite av midsommarfeelingen och det blev mer som en vanlig fest. Fast det blev en hel del jordgubbar iaf.

Louise fixar lite musik!

Kawa och Tina. Roliga männsikor som tyvärr drog rätt tidigt från festen

Stefan och Patrik med sin nya knuttemustasch

Party Party Party

Efter ett tag så gick vi ner och spelade lite Beer Pong

Tjejerna ledde nästan hela tiden men till slut vann killarna

Mot slutet av festen så blev alla så trötta medans jag började piggna till.

Veckans xbox Live v.26

Kategori: Tvspel

Idag är det inget tvspelsväder så idag har jag mest badat på arena badet med Åsa. Igår var jag där med Pontus och Sofie. Men nu när det blivit lite svalare ute(29grader i skuggan) så sätter jag mig inomhus och testar veckans spel.

Första spelet jag testade var Half minute hero vilket är ett mycket speciellt spel men som jag inte förstod så mycket av tyvärr. Man har 30 sekunder på sig att klara av uppdrag och döda fiender så att du går upp i level. Men man måste tänka sig för så att inte tiden tar slut. Det är som sagt väldigt speciellt och det går inte att göra spelet rättvist genom att skriva om det. Man får testa trialversionen själv och testa.

Half Minute Hero kostar 800Ms Points.

Galaga Legions DX heter ett annat spel som kom denna vecka. Spelet är ett klassiskt shoot em up spel som jag har tröttnat så mycket men detta var faktist riktigt kul och fick man inte lika uttråkad som alla andra jag testat i år. Grafiskst så var det snyggt men inget utöver det vanliga.

Galaga kostar även det 800Ms Points.

Sista spelet denna veckan är Backbreaker Vengeance och är ett amerikanskt fotbollspel som jag var väldigt opigg på. Men jag blev faktist positivt överaskad när spelet var mer ett uppdragsbaserat spel än vanliga madden spelen. Backbreaker Vengeance hade rätt snygg grafik och rätt sköna animationer i tacklingarna.

1200Ms Points är dock lite för mycket för mig då jag inte är något Amerikanskt fotbollsfan.

MacGruber

Kategori: Film Recensioner

När världsfreden står på spel, när terroristerna ligger på lur, när världen behöver en superhjälte med hår som Hillary Clinton… vem kontaktar man då? MacGruber förstås! En krigsmaskin utan vapen som kan få ut ALLT av ett gem. En agent så hemlig att inte ens VI känner till hans förnamn. En man som kvinnor vill vara och som män vill vara tillsammans med ... eller är det tvärtom?

Denna film försökte jag få Åsa att se men hon vägrade. Så då fick jag vända mig till min vän Pontus och hans tjej Sofie. Så nu har jag sett denna film.

Jag trodde dock att filmen skulle vara mer av parodi på MacGuyver vilket den var men jag hade velat ha mera. Filmen var rätt skoj på sina ställen men som sagt så hade jag väntat mig mera gadgets.


Speltriss vecka 26: Elak

Kategori: Tvspel

Denna vecka så emmy valt temat elak i veckans speltriss. Jag gillar spel där man kan välja att vara elak eller god men av någon anledning så kan jag inte med att vara elak utan brukar oftast hamna på de godas sida. Därför har jag valt spel denna vecka som man får välja mellan att vara god eller ond.


I Fable spelen så ser man tydligt om man har gott över till den onda sidan.

I Fallout New Vegas så var jag god nästan hela vägen. Tyvärr så gjorde jag ett misstag och det slutade med att jag fick kriga mot de goda.

Shepard passar bäst som godhjärtad enligt mig. Men ibland så vill man vara riktigt elak.

Foo Fighters på Sthlm Stadium

Kategori: Allmänt

I Onsdags så tog jag och Åsa tåget till våran huvudstad Stockholm och där väntade strålande solsken och Graham. Tyvärr så träffade vi aldrig Nigel som också bor i lägenheten som vi fick sova i. Efter att vi gjort oss klara i lägenheten så drog vi till Katrins lägenhet där vi drack lite och lyssnade på Foo Fighters för att komma in i rätt stämning.

 
Times Like These som jag filmade under denna underbara spelning

No Strings & Unknown

Kategori: Film Recensioner

Emma och Adam, som har varit vänner så länge de kan minnas. En natt är de nära att förstöra allt genom att hamna i säng med varandra. För att kunna rädda sin vänskap ingår de en pakt: No strings, alltsåingen avundsjuka, inga förväntningar, inga bråk, inga blommor och inget bebisspråk. Det innebär att de kan göra vad de vill, när de vill, var de vill - förutsatt att de inte blir kära i varandra. Frågorna som uppstår: Kan du ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och kan vänskapen överleva?

Ännu en romatisk komedi där man kan gissa hur den ska sluta de första 15 minutrarna. Jag har alltid gillat Natalie Portman men i denna filmen så är hon inte lika gullig som hon brukar vara. Fast det är givetvis bra att hon inte får samma roller jämt. Ashton Kutcher är rätt rolig i denna film även om filmen var rätt seg. Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

Unknown påminner en hel del om Taken och Bourne Identity. Filmen utspelar sig i Berlin vilket gör att den känns mer "verklig" än liknande filmer. Dock så tyckte jag att filmens slut blev lite tråkigt. Dock så vill jag rekomendera denna film till dem som gillar liknade filmer.  

Veckans Xbox Live v.25

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har jag varit dålig med att uppdatera bloggen och jag har även varit dålig på att spela under denna vecka. Så det var för idag som jag testade veckans xbox Live spel. Spelet heter Lucha Fury vilket är klassiskt Beat em up spel med skön grafik. Tyvärr så var kontrollen dålig och fienderna kändes väldigt tråkiga att slå på. I ett Beat em up så är det ju väldigt vilktigt att det är kul att slåss annars så har man ju missat lite av idén. 
 
Lucha Fury har trevlig grafik men är ändå ett blekt spel. 800Ms Points kostar det om du vill slåss.

Veckans andra spel kom inte på den europeiska marknaden men finns däremot på amerikanska. Trenched heter spelet och är ett spel av Tim Schafers team Double Fine. Trenched är ett Tower Defence spel där du själv styr en stor robot som ska döda alla fiender innan de skadar din bas.
Jag hade lite förväntningar på detta spel men efter en stund av testade så blev jag väldigt besviken på att det var samma grej hela tiden.

Kontrollmässigt funkar Trenched bra och grafiskst så är det helt okej. Tyvärr så höll det inte mitt intresse uppe.

FF

Kategori: Allmänt

Imorgon tar jag och Åsa tåget till Sthlm för att senare på kvällen kolla in Foo Fighters live på stockholm stadium.
It´s gonna be Legendary. Jag har sett dem tidigare men det var verkligen längesedan. Så om min blogg är lite stillstående de närmaste dagarna så vet ni varför.

Infamous 2 Intryck

Kategori: Spel Intryck

förra veckan när jag köpte min Ps3 så laddade jag ner en demo på Infamous 2 och här är mina intryck. Jag har inte spelat första Infamous som kom för några år sedan men ska nog skaffa det på något sätt någongång. I alla fall så börjar Infamous 2 demot med att du får lära dig hur du styr och använder dina elektriska krafter.

Min första tanke var att Cole som man är sprang väldigt fort och okontrollerat men efter ett tag lärde mig sig det också. Grafiskt så var det läkert men inte det snyggaste jag sett. Staden var lite rolig att springa igenom eftersom det likt Crackdown spelen gick lätt att klättra upp på hustaken. Dock så känns staden mer som en kuliss än vad den gör i andra liknade spel.

Infamous 2 vill jag ändå rekomendra till folk som gillar liknade öppenvärld spel där det finns mycket action. Dock så fanns det vissa fiende monster som var väldigt tråkiga att slåss emot.

No More Heroes Paradise intryck

Kategori: Spel Intryck

Jag har spelat No More Heroes till Wii och har även nu testat den nya versionen till Ps3. Dock så ser jag inga större skillnader rent grafiskt. Sjävlklart finns de där men inget jag reflekterar över direkt. Helst så ska man väl spela dessa spel med en rörelsekontroller så som en wiimote eller en playstation move. Men det gick även att spela med handkontrollen.

No More Heroes tar sig inte på något större allvar och driver med spel på ett roligt sätt. No more heroes är även det väldigt grabbigt då tjejerna får nöja sig med ytterst lite kläder. Detta är inget spel för mig då men jag roas ändå av humorn i det. En annan grej jag tänkte på när jag spelade demoversionen var att det är rätt så likt Scott Pilgrim vs The world med sina små nostalgiska spel moment.

Remeber me

Kategori: Film Recensioner

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) lever ett rotlöst liv och släpper ingen inpå livet. Kärlek står långt ner på önskelistan - tills han träffar Ally (Emilie de Ravin). Hennes mod och spontanitet inspirerar Tyler att släppa efter och tillåta sig att känna lycka och mening med livet. Men både Tyler och Ally bär på hemligheter som snart kommer att ställa deras förhållande och kärleken på hårda prov.

Jag köpte denna film på BluRay för ett bra tag sedan nu utan att jag ägde en BluRay spelare. Åsa hade sett filmen tidigare och tyckte om den så igår såg vi den tillsammas. Om man läser handlingen så framstår filmen så en tråkig kärleksfilm men det finns så mycket mera att hämta av den vilket gjorde mig väldigt positivt överaskad. Filmen är väldigt mörk på sina ställen och har ett mycket spännande slut. Så jag kan inget annat än att rekomendera denna film. Speltriss vecka 25: I see you…

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har Emmyz valt ett tema som man kan tolka på många olika sätt. Här kommer mitt bidrag till veckans tema I see you..

Splinter cell spelen handlar om att gå runt i mörkret och se fienderna innan de ser dig.

I see you passar väldigt bra in på Portals turrets som skjuter så fort de får syn på dig.

Hur ska man kunna se utan ögon. Golden Eye.

Bad Update

Kategori:

Jag fortsätter med att uppdatera bloggen dåligt under helgerna. Men jag ska försöka att bli bättre på det. Denna helgen så har jag jobbat och spelat en hel del PS3. Jag och Åsa har även sett en rätt bra film som jag kommer skriva mera om imorgon.

Top 5 Best & Top 5 Worst Moments of E3

Kategori: Tvspel

Jag håller med till 80% av denna lista och tycker den sammanfattar ett lite småtråkigt E3 2011 

Ny elektronik

Kategori:

Playstation 3 kanske inte är ny men för mig är den det och igår inhandlade jag ett ex på Gamestops rea.


Nu kan jag äntligen se mina Bluray filmer och spela Uncharted spelen. Dock så tror jag att jag kommer köpa de flesta spel till min 360 i framtiden men vissa spel ska man ju ha till sin Ps3 också.

Veckans Xbox Live v.24

Kategori: Tvspel

Det var nu 2 veckor sedan det kom ut ett nytt xbox live arcade spel och jag vet inte varför. Kanske har det att göra med att Sony blev attackerade eller så är det något annat.

Det kom iaf 2 spel denna onsdag och det första jag testade heter Adventures of Shuggy. Man spelar som en liten fladdermus eller vad det nu ska vara och löser olika pussel på olika banor. Under första banan skulle man rotera hela banan vilket gjorde att man kom åt de gröna diamaterna. När man tagit alla utan att dö så fick man gå till nästa bana.
Spelet känns väldigt svårt direkt vilket fick mig att stänga av rätt så snabbt. Kontrollen på fladdermusen eller vad det nu ska vara är rätt dålig och hoppljuden påminner om Bubble Bobble.

Adventures of Shuggy kostar 800Ms points vilket jag tycker är 400 för mycket.

Veckans andra spel var Magic 2012 och är ett spel grundat på Magic the Gathering. Tyvärr så har jag förstått mig på Magic spelen då det är sega och väldigt komplexa. Jag äger några kort som jag köpte när jag var mindre men fick aldrig någon nytta av dem eftersom jag aldrig riktigt förstod hur det funkade.

Magic 2012 kostar även det 800Ms Points och kan vara värt för dem som gillade första.

Dungeon Siege III Intryck

Kategori: Spel Intryck

Jag har inte spelet de tidigare Dungeon Siege spelen så jag vet tyvärr inte så mycket om spelet innan. Men det jag har testat av dungeon Siege 3 så känns det som ett spel som blandar Diablo med Fable med The Witcher. The Witcher 2 ser ut att komma till xbox 360 vilket verkligen är totalt Awesome. 

Dungeon Siege 3 var rätt så underhållande med allt loot man hittade. Men tyvärr så tyckte jag inte om fighterna vilket är synd då spelet består i över 50% av svärdfäktande. Grafiskt så ser det helt okej ut men karaktärerna man möter och pratar med var väldigt dåligt och tråkigt gjorda.El Shaddai intryck

Kategori: Spel Intryck

Jag har testat en demoversion av El Shaddai som finns att ladda ner om man har ett amerikanskt xbox live konto. Jag har länge velat testa detta eftersom det ser väldigt annorlunda ut med sin minimalistiska stil. På de få bilder som jag sett på spelet så trodde jag det var ett 2D plattformsspel med lite action moment och visst hade jag rätt till en viss del men oftast så är det som ett vanligt spel i Devil May Cry eller Bayonetta anda. 


Den grafiska stilen är ju rätt skön på sina ställen men som spel så fastnade jag inte för det.

Chillafton i lördags

Kategori: Party!

I Lördags så hade vi en chillfest hos oss och om jag får säga det själv så blev det lyckat.

Adam och Pontus med sina vanliga spexbilder

Kommer inte ihåg vad Stefan skrattar åt men något kul måste det vara

Jag kom på en idé om att alla som hade kapsyler var tvunga att bygga på ett kapsyltorn. Personen som fick den att rasa fick dricka ett glas med alla dricka.

Åsa <3 fick ta den smällen

Tony fick min Rango tatuering som jag vann i Emmys tävling

Tony blev så glad att han förvandlades till en Sonic

Speltriss vecka 24: Sommar

Kategori: Tvspel

Den nygifta Emmyz har denna vecka valt sommar som temat för hennes speltriss. Här kommer 3 spel som frambringar sommarkänsla för mig.


Super Mario Sunshine är inget favoritspel men det har verkligen sommarkänslor.

The Legend of Zelda : The Wind Waker är även det fyllt med sommarkänslor

Pikmin spelet där allt utspelar sig ute i gräset bland insekter och kapsyler. Summerfeeling!

Min Låtsasfru

Kategori: Film Recensioner

Danny Maccabee (Adam Sandler) träffar drömtjejen (Brooklyn Decker), men måste värva sin pålitliga assistent Katherine (Jennifer Aniston) i rollen som sin blivande exfru för att dölja en ogenomtänkt lögn. När härvan växer blir även Katherines barn indragna och tillsammans åker de till Hawaii på en galen weekendresa där allt ställs på sin spets. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för kärleken?

Det var ett tag sedan som jag såg en riktigt rolig komedi och även om denna film var rätt bra så var den inte jättekul. Som i de flesta romatiska komedier så kan man lista ut hur filmen kommer sluta efter bara 10minuter och detta är verkligen inte något undantag. Vill man ha en helt okej somrig komedi så rekomenderar jag denna men det är inget man inte sett förut.

Biggest Loser till Kinect

Kategori: Spel Intryck

Idag laddade jag ner en demo på det kommande spelet Biggest Loser : Ultimate Workout till min 360. Tvserien Biggest Loser är nog 100ggr jobbigare än vad det här spelet var men ändå så fick jag upp ett redigt flås och då var det bara uppvärmningen(kanske borde träna mera)

Spelet var väldigt laggfritt och påpekade när man gjorde fel vilket var bra. Tyvärr så fanns det inte så många muskelövningar utan mera konditionsövningar på demoversionen. Jag vet inte vilket av alla träningspel som är bäst men det jag har provat av Your Shape Fitness Evolved så gillade jag det mera.

Man kan träna med både Bob och Jillian.

Cellular

Kategori: Film Recensioner

Biologilärarinnan Jessica Martin (Kim Basinger) ringer i panik till dagdrivaren Ryan (Chris Evans) och säger att hon har blivit kidnappad under pistolhot. Han förvandlas till hennes livlina trots att han inte har en aning om vem den främmande kvinnan är. Nu är det upp till honom förhindra att kidnapparna för bort hennes barn, och rädda henne innan kidnapparna återvänder för att döda henne. Men hon har ingen aning om var hon är, och dålig mottagning och svaga mobilbatterier sätter käppar i hjulet för Ryans räddningsaktion?

Cellular/Final Call gick på tv:n igår och den gjorde mig nyfiken. Så jag och Åsa satte oss och kollade på den men tyvärr så hade Åsa redan sett den då hon kände igen en hel del från filmen. Filmen var rätt bra men väldigt överdriven på sina ställen. Dock så var det kul att se Jason Statham i en annorlunda roll där han inte är överjävligt bra på att slåss så som i transporter och crank.

Duke Nukem 4-ever intryck

Kategori: Spel Intryck


Imorgon släpps det efterlängtade 14års projektet Duke Nukem Forever och jag har testat demoversionen av det. Demot börjar med att man pissar i en pissoar och redan då sätts tonen på spelet. Duke Nukem har alltid handlat om övervåld, sex och sjuka skämt. Duke Nukem Forever är inget undantag. Tyvärr så känns spelet väldigt gammalt rent spelmekaniskt men det kanske inte hade varit Duke Nukem utan det. 

Grafiskt så ser det också rätt så gammalt ut och vissa har vissa designmissar. Demoversionen är väldigt kort men man får en lite sneekpeak på vad spelat har att erbjuda och gillar man den gamla skolans actionspel så kommer man nog inte bli besviken. Men man ska inte förvänta sig något episkt actionspel här inte.

Sony on E3 2011

Kategori: Tvspel

Jack Trenton börjar med att be om förlåtelse med allt PSN strul som har varit. Efter det så visas det en hel del trailers men det var inte så mycket som intresserade mig. Dock så var denna presskonferens bättre än Microsoft som nästan enbart satsade på Kinectspel till yngre.

Microsoft on E3 2011

Kategori: Tvspel

Igår så startade Microsoft E3 mässan för i år och tråkigt nog så var deras fokus mycket på kinect. Självklart är det kul att det kommer mer roliga och seriösa spel till Kinect men jag hade velat ha mycket mera spel som var lite större titlar. Här kommer trailers på spel som jag tyckte var det bästa på microsofts Presskonferens. Anledningen med att inte Gears of war 3 är med är för att man redan sett så mycket av spelet innan.

Halo 4

Halo Combat Evolved Anniversary

Mass Effect 3


Forza Motorsport 4

Ghost Recon Future Soldier
Lara Croft : Tomb Raider

Speltriss vecka 23: Bevingad

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har Emmyz valt temat bevingat och här kommer mitt bidrag till de spelkaraktärer som är bevingade.

Kid Icarus var den första karaktären som poppade upp i mitt huvud när jag läste veckans tema.

Kalas från Baten Kaitos var även han en karaktär jag förknippar med bevingat.

Rico har inga vingar men han har oändligt med fallskärmar och kan ta sig vart som helst väldigt lätt.

Vanilla Sky

Kategori: Film Recensioner

David Aames (Cruise) är en ung, snygg förlagspamp med gott om pengar som kan få allt han önskar. 

Ändå verkar det som om något saknas i Davids liv. En kväll träffar han sin drömkvinna (Penélope Cruz) och tror sig ha funnit den pusselbit som fattades. Men ett ödesdigert möte med en svartsjuk älskarinna (Cameron Diaz) vänder upp och ner på Davids tillvaro och skickar in honom i ett kaos av romantik, sex, misstänksamhet och drömmar.

Jag har alltid undrat över denna film då man har hört en del om den. Dock så var igår kväll som jag såg denna film för första gången. Till en början så var det en vanlig romatiskt film men mot slutet så blev det riktigt wierd och intressant. Dock så var slutet lite väl segt och långdraget. Man kanske bör se filmen mer än en gång för att allt ska klaffa men samtidigt så är den nog också bäst första gången man ser den eftersom slutet är så oväntat.E3 2011

Kategori: Tvspel

Så där då sitter man och väntar på att Microsoft ska köra igång med årets E3 Presskonferens. Om en ca 1 timma smäller.
Microsoft 6:e Måndag kl 18:30
EA 6:e Måndag kl 21:30
Ubisoft 6:e Måndag kl 23:30
Nintendo 7:e Tisdag klockan 18:00
Sony 7:e tisdag 02:00

Top 10 Worst Reboots/Remakes

Kategori: Tvspel

Vill ha nu...

Kategori: Tvspel

Jag var jätte hype på det kommade Deus Ex i våras men efter att spelet ändrade release så försvann min hype lite. Men nu när jag såg denna trailer så bler jag riktigt sugen igen.

Limitless

Kategori: Film Recensioner

En opublicerad författare upptäcker den topphemliga drogen NZT som förbättrar intellektet och andra förmågor. Snabbt börjar han göra affärer och tjäna pengar, rekordsnabbt. Det drar till sig uppmärksamhet från toppen, men snart börjar också biverkningarna och frågan är var drogen kommer från? Plötsligt så är det inte bara drogen som är farlig utan människorna som dras med i hans närvaro.

Limitless var riktigt spännande på sina ställen och man blir faktist lite sugen på att testa en sådan drog tills man får se alla bieffekter den ger ifrån sig. Bradley Cooper spelar mycket bra även om jag ibland störde mig på hans karaktär då han gör en del dumma beslut. Vill dock rekomendera denna film för alla som gillar thriller filmer med mystik.