Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Speltriss Vecka 44: Sorgligt

Kategori: Tvspel

Denna vecka så har Emmyz valt temat sorligt som tema på speltrissen. Jag hade lite svårt att komma på 3 spel med det temat men här kommer iaf de spelen som jag kom att tänka på.


Det ska sägas att jag inte spelet Shadow of the Colosussus särkilt mycket men det är lite sorligt att "hjältens" kärlek ligger död och man måste ta död på massa oskyldiga kolosser för att hon ska börja leva.

Utan att spoila för mycket så innehåller faktist machospelet Gears of War 3 en del sorliga bitar.


Heavy Rain är även det ett sorligt spel som ligger i skäms högen hos mig.

Filmrecensioner

Kategori: Film Recensioner

På långtradarfiket Dixie Boy vid en ödslig motorväg långt borta i North Carolina börjar plötsligt egendomliga saker att hända. Bensinpumparna vägrar ge sig ifrån en enda droppe, videospelet går igång och spelar med sig själv, läskedrycksautomaten spottar ur sig burkar på löpande band...och plötsligt hoppar den elektriska kniven upp och skär servistrisen i armen.

Vad har hänt? Har alla maskiner blivit galna? Svaret är ja! Maskinerna lyder inte längre. Ingenstans är det säkert längre. Varje apparat kan vara en dödsfälla.

Människorna på Dixie Boy är skräckslagna. Speciellt mordiska verkar långtradarna vara. Stora 18-hjulsmonster, som vrålar blodtörstigt efter hämnd.


Denna Stephen King film hade kunnat bli min favvofilm om jag sett den när jag var liten men så är nu inte fallet. Maximum Overdrive börjar lite kul och hade filmen fortsatt så hade det varit en helt okej rulle. Men nu tappar filmen fart mot slutet och blir väldigt seg. Men början tycker jag man ska se iaf. En annan ful grej med filmen är att ACDC gör hela soundtracket i filmen.


En kontaktyta, ett ögonblick är allt som krävs för att ett dödligt virus ska överföras från en person till en annan. Det enda som smittar snabbare är rädsla. Beth har varit på en lång affärsresa återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarnahittar ingen förklaring. Snart dyker andra, liknandefall upp, antalet insjuknade ökar lavinartat och de miljontals kontaktytorna mellan människor varje dag gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld och läkarna och experterna som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi.

Denna film kollade jag och Åsa på bio förra helgen men jag har glömt av att skriva om den. Filmen var rätt spännande till en början och fick en att tänka sig för med att man inte ska pilla på allting hela tiden. Men jag har aldrig varit direkt rädd för basciller så den känslan försvann väldigt fort för mig. Filmen var rätt seg men ändå väldigt bra. Dock så hade jag velat se mer av upploppen och galna männsiskor som gör allt för sin överlevnad.

Veckans Xbox Live v. 43

Kategori: Tvspel

Nu är det vecka 43 och denna veckan så kom det 3 stycken spel. Första spelet jag provade denna vecka var Zombie Apocalypse : Never Die Alone vilket är ännu ett zombie spel med topdown vy. Man går runt med vänster spaken och skjuter med den högra. Väldigt simpelt men jag tror denna kan bli ett kul spel om man spelar med sina polare. Men jag har spelat för många sådana här spel den senaste tiden att detta känns lite ovärt.

Zombie Apocalypse kostar 800Ms Points.

Det andra spelet jag provade denna veckan är baserat på filmen med samma namn The War of the Worlds. Detta spelet är ett klassiskt sidoscrollat plattformspel som är väldigt likt det grymma limbo. Men detta spel är långt ifrån lika bra som ett av förra årets bästa xbla spel.

The War of the Worlds kostar även det 800Ms Points. Men köp hellre Limbo. Mycket mycket bättre.

Sista spelet ut denna vecka är en riktig SEGA klassiker. Spelet heter Daytona USA och är ett racing spel med extremt mycket arkadkänsla. Jag har aldrig gillat detta spel och inte denna gången heller när jag provade trialversionen. Detta är ett spel för dem som älskade spelet när det kom. Men för de som ej gillar orginalet ska nog spara sina pengar.

Daytona USA kostar även den 800Ms Points.

28-Okt

Kategori: Allmänt

Idag fyller min honey år men denna dagen har mest bestått i att jobba, städa och förbereda inför kalaset och festen imorgon. Men idag var det inte bara Åsa som fick presenter utan även jag. Idag fick jag min iPhone 4s som jag beställde förra veckan. Men nu blir det att mysa med Åsa resten av kvällen framför tv:n.

DRIVER : San Fransisco

Kategori: Spel Recensioner

Igår så klarade jag av Driver : San Fransisco som blev årets överasking för mig. Jag var lite små hypad ett tag på spelet men när det kom så var jag inte den första som köpte det. Men efter ett par veckor så inhandlade jag det och jag blev förtjust direkt. Driver serien har fått ta mycket skit för tidigare delar av serien men i detta spel så har de gått tillbaka till bara bilkörande.

Även om man inte kan gå ut ur bilar som spelare så kan man skifta från en bil till en annan nästan när som helst. Det finns vissa uppdrag då man inte kan skifta men oftast så kan man det och det är inte alltid den snabbaste bilen som är den bästa. Driver SF är lite som ett GTA med massa uppdrag och miniuppdrag där det alltid är kul att bara åka runt i staden och leta efter gömda saker.

Grafiskt så är driver snyggt och även om det finns snyggare bilspel så gillar jag att spelet flyter på i 60 bilder i sekunden hela tiden och att bilarna tar skada när man krockar. Det var längesedan jag hade så här kul med ett spel även om jag bara spelat i 30minuter eller 2 timmar. Sen om man vill så kommer det alltid en video som visar vad som hände i storyläget när man startar spelet. Denna video går att hoppa över om man vill men det är bra att det finns.

Det sista jag vill nämna med spelet är att jag gillar körkänslan som är en skön mix mellan arkadracing och simulatorracing. Ett annat stor plus med spelet är att alla nästa alla miniuppdrag är både roliga och lätta. Det kan vara så enkelt som att drifta 50m med valfri bil eller att hoppa totalt 200m med en bil under 60sekunder vilket är ganska lätt med tanke på att spelet utspelar sig i San Fransisco. 
Storyn i spelet är helt okej men det är inte därför man ska spela detta spel. Se storyn som ett kompliment till ett skönt och fritt bilspel
 
BETYG
Grafik 8 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Speltriss vecka 43: Stark

Kategori: Tvspel

Äntligen så är Emmyz speltriss tillbaka. Men nu har har Emmy ändrat lite på speltrissen så man får veta temat på fredagar och sedan så har man hela helgen på sig att hitta lämpliga bilder som passar in på veckans tema. Denna veckans tema är alltså stark och här kommer mina bilder.


Alla manliga karaktärer i Gears of War serien har muskler stora som dasslock. Så jag antar att det gör dem aningen starka.


I Crackdown så kan man uppgradera sig och om man satsar på styka så kan man bli så stark att man kan lyfta bilar.


Jack från Tekken serien var min favorit i första tekken spelet. Sen dessa så har han blivit rätt töntig. Men stark är han iaf.

Kinect Sports Season 2 intryck

Kategori: Spel Intryck

I veckan så kom det en demo på den kommande uppföljaren till Kinect Sports som var ett av de bästa spelen till Kinects releasespel förra året. Kinect Sports Season 2 demot som jag spelade var väldigt fattigt och gjorde spelet rätt tråkigt. Det fanns bara 2 olika sporter så som Golf med ett hål och sen tennis där man bara fick provspela en match.

Golfen funkade rätt så bra men jag tyckte det var svårt att avgöra hur hårt man tog i med kroppen när jag gjorde ett sving. Men det gick riktigt bra iaf. Tennisen kändes riktigt gjord. Man har ju spelat tennis i wii sports och pings i förra årets kinect sports så detta var ingen höjdare. Pingisen i förra spelet var mycket snabbare och roligare.

Jag är kluven till spelet men jag ska givetvis testa hela någongång.

NFS : The Run Intryck

Kategori: Spel Intryck

Need For Speed serien kommer i många olika skepnader och nu är det dags för ytterligare en. NFS : The Run går ut på att man kör ett lopp från San Fransisco till New York. Spelet är storydrivet och det är inte bara bilkörning denna gång utan även lite uppdrag till fots där man t.ex kan bli jagad av snuten.

Jag gillar vad utvecklarna försöker göra med serien men för mig på de två demobanorna så kändes det lite väl simpelt och enformigt för min smak. Sen använder sig spelet av Frostbite 2.0 motorn som används i kommande BF3. Dock så ser jag ingen anleding till att använda en sån kraftfull motor i ett bilspel. Men förhoppningsvis så blir jag överbevisad.

Det ska dock bli intressant eftersom det är ett storydrivet bilspel och det är man ju inte direkt van vid. En annan sak med spelet var att under andra banan när man körde bland snötäkta berg så rasade det ner stenar och snö så då gällde det att undvika att krocka. Detta var lite spännande men jag krockade in i en och samma stenjävlen säkert 5 gånger i rad och fick spela om från en checkpoint på banan. Detta gjorde att man tappade trovärdigheten.

NFS : The Run släpps 17:e November

Veckans Xbox Live v.42

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 2 spel som underhåller men känns ändå rätt meningslösa.

Bejeweled 3 är första spelet som kom ut och även om jag har spelat Bejewled 2 väldigt mycket och tycker om alla nya game modes i 3:an så känns det lite saftigt att betala 1200Ms Points för ett spel som man kan spela gratis på vissa websidor. Däremot så är det ett riktigt bra pusselspel där det gäller att matcha 3 likadana för att få bort dem. Får man däremot 4 eller 5 i rad så kan man skapa riktigt mycket poäng.

1200Ms Points för Bejeweled 3 är aningen för mycket.

Andra och sista spelet ut denna vecka är Dungeon Defenders vilket är ett spel som är väldigt likt tidigare veckans spel Orcs must die!. Här gäller det alltså att sätta upp fällor för de inkräktande fienderna och sen kan man använda sin karaktär för att ge fienderna extra smisk. Jag förstår inte varför detta spel kom så tätt in på Orcs must die! ge mig Trials HD Evolution istället. Jag hade lite småkul med spelet trots att det gick rätt så segt. Men jag hade inte så kul med spelet att jag vill lägga ner mer tid på det.

Dungeon Defenders kostar även det 1200Ms Points. Gillar man tower Defence blandat med hack n slash så kanske detta kan vara något.

Captain America

Kategori: Film Recensioner

Steve Rogers deltar frivilligt i ett experiment som förvandlar honom till supersoldaten Captain America. Tillsammans med Bucky Barnes och Peggy Carter inleder Rogers, i Captain Americas skepnad, ett krig mot den onda organisationen HYDRA, ledd av Red Skull.

Till en början så gillade jag denna film men efter kanske halva filmen så blev den bara mer och mer tråkig. Red Skull var riktigt fjantig och ful när han visade sitt sanna jag. Slutsekvensen var dock bättre och fick filmen att bli aning bättre. Men jag hade faktist hoppas på en bättre film då Ironman och Hulken var så bra. Tron och Captain America ligger långt efter dem. Speciellt Ironman filmerna. Men det ska bli intressant att se The Avengers filmen ändå nu när man sett alla andra filmer.

Fright Night 2

Kategori: Film Recensioner

Fyra främlingar dyker upp vid Peter Vincents lägenhet. En av dem är en vacker kvinna vid namn Regina. Hon verkar ha fattat ett oerhört skrämmande tycke för Charlie... Det visar sig ligga till så att Regina är syster till vampyren Jerry som Charlie tagit kål på tre år tidigare. Hon är ute efter hämnd och hennes plan är att göra även Charlie till vampyr, för att sedan kunna utsätta honom för tortyr i all evighet.

Förra veckan så kollade jag och Patrik klart på uppföljaren till klassikerna Fright Night. Uppföljaren var faktist bättre än vad jag trodde men de onda var väldigt töntiga. En annan grej som jag stör mig med i både första och andra filmen är sluten. Första filmens slut var sjukt utdraget medans Fright Night 2s slut tog slut väldigt fort och utan någon direkt kamp. Varken Fright Night eller Fright Night 2 är särskilt bra. Men ibland är det kul med klassiska vampyrrullar.AVGN : Dark Castle

Kategori: Tvspel

The Nerd är tillbaka med ännu ett avsnitt. Denna gången så testar han mardrömsspelet Dark Castle. Ett av de bättre AVGN avsnitten på ett tag faktist.

Smurfarna är tillbaka

Kategori: Film Recensioner

Den elake trollkarlen Gargamel jagar Smurfarna ut ur deras by och får dem att falla genom en portal som tar dem till vår värld, en port som bara öppnas en gång varje"blå måne". Smurfarna upptäcker att dem har fastnat mitt på Manhattan, och de måste frammana en riktig blå måne för att kunna ta sig hem igen, innan Gargamel hittar dem.

Förra veckan så såg jag och Åsa den nya smurf filmen. Jag gillade smurfarna när jag var lite men växte rätt så fort ifrån dem ändå. Sen dess så har jag knappt ägnat en take åt de små blå krabaterna. Men nu när filmen har haft premiär så kan jag inget annat göra än att bli lite pånytt förälskad i smurfarnas värld. Deras by är väldigt mysig men tyvärr så utspelar sig filmen väldigt lite där. Främst så utspelar sig Smurfarna i New York och i Neil Patrick Harris lägenhet.

Jag gillade faktist filmen men det som störde mig mest i filmen var Gargamel som både var töntig och störande. Neil Patrick Harris och hans flickvän Jayma Mays spelade helt okej men Gargamel var som sagt riktigt fjantig. Som barnfilm så var den riktigt bra faktist. Men för mig lite töntig på sina ställen. Men sevärd om man har nostalgiska minnen av smurfarna.

Veckans Xbox Live v.41

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom ett mycket efterlängtat spel för många. Det klassiska spelet Guardian Heroes som är en spiratuell uppföljare till Gunstar Heroes som jag gillade skarpt. Guardian Heroes är ett klassiskt beat em up spel där man kan spela med en kompis och puckla på massa fiender. I spelet kan man hoppa i tre led från bakgrunden till "framgrunden" vilket gör det lite lite speciellt. Även om jag vet att många längtat efter detta och jag har även velat testa det. Men nu när jag jag fått testa det så blev jag faktist besviken.

Vill man spela hela spelet så får man betala 800Ms Points

Andra spelet denna vecka är baserat på kommande biofilmen Real Steel. Real Steel är ett vanligt boxningspel fast här spelar man med robotar istället. Jag hade rätt så kul med att puckla på mina motståndare i trial versionen men jag skulle aldrig köpa detta. Grafiskt så ser det rätt medelmåttigt ut och jag hade velat ha mer likhet med filmen.

Robotfighting kostar även det 800Ms Points

Jim Carrey och Pingviner

Kategori: Film Recensioner


Tom Popper lever ett hektiskt liv i New York där karriären kommer före allt, fram till den dag då han får ett oväntat arv i form av ett gäng pingviner. Pingvinerna visar sig inte vara det lättaste av husdjur och vänder upp och ner på hela Poppers tillvaro men kanske är de ändå precis vad han behöver?

Jim Carrey är tillbaka i ännu en Komedi. Men nu ser man verkligen att Jim Carrey börjar bli till åren. Men han har inte förlorat så mycket av sin komik iaf. Filmen kanske inte är jätteskoj men den är väldig söt och det är verkligen pingvinerna som gör filmen. Sevärd komedi men man ska inte förvänta sig något utöver det vanliga.


Veckans Xbox Live v.40

Kategori: Tvspel

Jag är väldigt sen med förra veckans xbla spel men här kommer mina intryck av dem iaf. Bättre sent än aldrig.
Det kom 4 spel förra veckan var av två av dem var Dreamcast klassiker.

Först ut av Dreamcast klassikerna var Sega Bass Fishing vilket är ett arkadfiskespel. Här handlar det inte om att fiska i lugn och ro utan här gäller det att få upp så mycket fisk som möjligt under en begränsad tid. Det var lite småkul med typisk SEGA arkad maskin grafik. Dock så tycker jag fiske ska vara avslappnande och rofyllt och inte stressande så detta spel var inget för mig.

800Ms Points kostar denna "fisksimulator"

Andra Dreamcast klassikerna heter Space Channel 5 Part 2 och är ett dansspel men handling. Jag hade lite problem med att förstå vad jag skulle göra till en början och det gjorde att jag tröttnade rätt så fort. Spelet är lite småcharmigt men nu finns det så mycket bättre dansspel ute på marknaden att detta känns rätt meningslöst.

Space Channel 5 Part 2 kostar även det 800Ms Points

Orcs Must Die! heter det tredje spelet som kom förra veckan och det är ett Tower Defence spel men här styr du en karaktär i tredje person som ska sätta ut fällor för ankommande orcs. Det går även att skjuta med sitt distansvapen eller ta fram svärdet och fienderna kommer förbi försvaret. Jag gillade spelet en aning men efter ett tag så kändes det rätt så meningslöst det också.

Orcs Must Die! kostar 1200Ms Points alltså ca 130kr

Sista spelet ut denna vecka var NBA JAM : On Fire Edition vilket är en remake av ett klassiskt NBA spel utan några speciella regler. Man spelar matcher 2 mot 2 och här gäller det att göra massa mål och försöka försvara sig mot motståndarens attacker. Spelet går väldigt fort så det gäller att inte slappna av en ända stund. NBA JAM var kul men jag väljer faktist 3 on 3 NHL Arcade som kom förra året eller om det var året innan det.

NBA JAM kostar även det 1200 Ms Points. Kan vara värt om man gillar fartfylld oseriös basket

för mycket spel

Kategori: Tvspel

Idag har det blivit en hel del testade av nya spel. Dels så har jag testat alla spel som på på marketplace men även Driver San Fransisco, Cryisis och Rage. Bland XBLA spelen så fanns det inte något direkt spel som jag fastnade för. Men mer om dem imorgon när jag skriver om mina intryck om dem.

Det var längesedan jag hade så kul åt ett racingspel som Driver. Massa miniuppdrag och att bara åka runt och leta efter gömde saker i staden.Underbart.

Crysis var även det skoj och eftersom jag aldrig har haft en dator som pallat det snygga spelet så var det kul att testa det på Ps3:an. Snyggt var det men inte lika snyggt som man kan få det till på en monsterdator.

Sen har vi Rage som också är riktigt snyggt men ibland så ser man vissa grafiska effekter som inte är lika bra. Men grafik är inte allt och jag kommer nog spela Rage mer imorgon men nu är det Driver som lockar mest faktist.
 

6:e oktober 2011

Kategori: Allmänt

Jag har varit lite kass på att uppdatera det senaste tiden. Men jag har haft rätt mycket att göra de senaste dagarna och de dagarna som kommer så blir det en hel del jobb. Men jag ska även hinna testa Crysis som jag laddade ner idag. Sen så fick jag Driver hem idag och imorgon så ska jag kommer Rage. Det blir mycket speltestade nu de kommande dagarna som sagt. Och sen måste jag givetvis testa veckans xbox live spel.
Kommer mer update imorgon

Gröna Lyktan

Kategori: Film Recensioner

Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbet men när utomjordiska krafter hotar världen finns det bara två val: att fly eller att slåss.

Jag har aldrig riktigt vetat vem Gröna lyktan var förrens jag såg denna film. Visst så hade jag hört talas om honom i serier som t.ex Big Bang Theory. Men nu när jag sett filmen så kan jag säga att Green Lantern är en rätt så töntig superhjälte. Filmen är rätt så lik andra superhjälte filmer men denna var som sagt rätt töntig och meningslös. Dock så blev jag inte helt uttråkad av filmen vilket jag trodde jag skulle bli efter att jag sett trailern. Efter trailern så blev jag riktigt avskräckt men filmen var faktist bättre än trailern jag såg vilket var bra.

 

The Spirits Within

Kategori: Film Recensioner

Året är 2065 och mänskligheten är hotad av en främmande livsform. Den kvinnliga forskaren Aki kämpar tillsammans med en grupp soldater mot utomjordiska demoner som kraschat på jorden och livnär sig på levande själar.

Denna film började jag se på en kopierad vhs när den hade premiär. Kvaliten på filmen var så himla dålig då att jag stängde av efter bara några få minuter. Så nu 10 år senare har jag sett filmen med bättre kvalite och vad ska man säga. Det är fortfarade rätt så snygga datagjorda effekter men jag förstår att Square som satsade massa pengar på denna film tog mycket stryk av den dåliga försäljningen och det ljumna mottagandet. 

Jag förstår faktist inte vad denna film har med Final Fantasy att göra. Visst så finns det några saker i filmen som jag kanske kan förknippa med Final Fantasy men oftast så ser jag det mer som en mindre bra sci-fi rulle. Denna film har ingen intressant historia och karaktärerna är faktist väldigt stela och tråkiga. 
  

Batman : Arkham Asylum

Kategori: Spel Recensioner


Det var ett tag sedan som jag klarade av ett spel och nu har jag gjort det igen. Denna gången är det inte vilket spel som helst utan det bästa licens/serietidnings spel jag spelat. Jag och Patrik började spela detta spel när det kom ut 2009 men fastnade på ett ställe i spelet. Sen blev det som så att vi inte tog tag i det eftersom det kom så många andra spel som stal uppmärksamheten.

Batmans ärkefiende nummer 1. Jokern är nog den bästa skurken genom tiderna

Så för några veckor sedan så tänkte jag att jag måste klara Arkham Asylum innan uppföljaren Arkham City kommer. Därför så köpte jag Batman på Gamestop och sen har det blivit en hel del Batman den senaste tiden. Batman är faktist en av de bättre seriehjältarna som har gjorts eftersom han inte är övermänsklig på något sätt han får klara sig med att vara intelligens, smyga och teknologi.

Grafiskt så var och är Batman Arkham Asylum rätt snyggt även om fienderna blir rätt enformiga i sin design. Sen så finns det ett detetive läge som gör att man ser alla fiender och lönngångar mycket lättare. Detta läge gör att man oftast inte ser allt grafiskt godis eftersom det är fördel att använda detective mode påslagen. Jag försökte spela så mycket som möjligt utan att avända detective mode men man missar hemligheter som sagt.

Så här ser detective mode ut som man använder lite för mycket och missar därför de grafiska effekterna.

Kontrollen på batman är bra även om han är lite seg ibland. Dock så är fighting systemet riktigt bra och enkelt då man mest behöver använda en slagknapp och en pareringknapp. Röstskådespelaren som spelar Jokern är Mark Hamill som mest är kända från Star Wars filmerna. Han gör ett riktigt bra jobb och får en att älska Jokern tots att han är Batmans ärkefiende. Batman : Arkham Asylum är ett grymt bra spel där det alltid är fördel att smyga och tänka strategi framför att mosa på slagknappen.

BETYG
Grafik 8 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Bridesmaids

Kategori: Film Recensioner

Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän Lillian är förlovad har hon inget annat val än att tacka ja till uppdraget som hennes brudtärna. Trots att Annie både är kärlekskrank och pank bluffar hon sig genom de dyra och bisarra ritualerna inför bröllopet samtidigt som hon får uppleva konkurrens om den närmaste vänskapen till Lillian.

Shit vilket besvikelse denna filmen var. Det är så många som har hyllat den att mina förväntningar var lite för höga. Jag skrattade några gånger i filmen men oftast så kändes den mest deprimerade eller tragisk. Denna film har beskrivits som en kvinnlig version av baksmällan men det kan jag verkligen inte hålla med om. Sen så var filmen alldeles för lång också för sitt eget bästa. 2 timmar 12 minuter för en komedi är ungefär 30minuter för långt.