Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

3096 Dagar

Kategori: Film Recensioner

År 1998 kidnappades tioåriga Natascha Kampusch mitt på ljusa dagen i Wien. I åtta år hölls hon fången i ett trångt källarutrymme, innan hon slutligen lyckades fly. Det här är den gripande och sanna historien om hennes 3096 dagar i fångenskap.
 
Jag gillar filmer som är baserade på verkligheten och detta är just en sådan film som baseras på Nataschas självbiografi om hennes år som kidnappad. Det är en väldigt otäck historia men också väldigt intressant. Jag kan inte förstå mig på människor som kidnappar och låser in människor. Det finns massvis med sådana här historier och den jag mest tänker på är ju den sjuka Josef Fritzl som låste in dotter i källaren. Det är så sjukt att man kan göra så mot andra människor. Som film var 3096 dagar rätt så seg men väldigt bra ändå.
 
 
 

Saints Row IV

Kategori: Spel Recensioner

Det var nu för ungefär 3 veckor sedan som Saints Row 4 skäpptes. Detta spel var från början en seriös utmanare till GTA serien men de insåg snabbt att de aldrig kunde konkurrera med GTA spelen så istället för seriösa sandlådespel så blev det tvärt om. Det är detta som har gjort att Saints Row spelen har lyckats så bra. Trots dålig grafik och handling så gör det inget när man ränner runt i stan och sprider galenskap runt omkring sig. Ett av de första valen man får göra i spelet när man spelar som President. Vad skulle du ha valt?

Det finns en hel drös galna vapen i spelet som t.ex detta som blåser upp huvudena på dem som är i vägen. 

Saints Row 4 däremot har gått ifrån detta ännu mera och är så flippat att det skulle kunna vara ett helt annat spel. Jorden anfalls av aliens och jorden sprängs vilket göra att de människor som överlever får leva sina liv i en simlulator likt Matrix. I denna simulatorn som är exakt samma stad som det har varit i de tidigare spelen i serien. Detta är lite synd då jag har tröttnat lite på Steelport. Det som gör att man spelar vidare är att man får upptäcka staden på ett annorlunda sett eftersom man har superkrafter som t.ex hoppa lika högt som hus eller varför inte springa snabbare än alla fordon i världen.
En av fördelarna med Saints Row är att man kan göra sin karaktär hur seriös/oseriös som helst.

Alla superkrafter är kul men det känns inte riktigt Saints Row tycker jag. Känns mer som Prototype, Crackdown och en gnutta Infamous. Detta spel var först tänkt som ett DLC till The Third men utvecklarna tyckte väl att det var en så bra idé att de gjorde ett helt spel av det istället. Jag hade absolut kul när jag spelade det men det känns inte som något spel som lämnade några speciella intryck som är kvar efter man har stängt av konsolen. Vill man ha ett spel som inte tar sig själv på allvar och har underbart dålig humor så är detta verkligen något att rekommendera.

Väntan är snart över

Kategori: Tvspel

I natt så släpps GTA V och vi har givetvis nattöppet på Gamestop. Så det är bara att pallra sig dit för de som är lika sugna på spelet som jag. Här nedan kommer den senaste trailern som visar stadsdelen Maine County.

Side Effects

Kategori: Film Recensioner

 Jonathan Banks är en ung, ambitiös psykiatriker som letar efter det rätta tillfället att visa framfötterna. När en ny patient, Emily, söker hjälp efter ett självmordsförsök skriver Banks ut olika beprövade antidepressiva mediciner, men ingen av dem har någon verkan. Till slut väljer han att prova med en ny experimentiell medicin - ett beslut som får extrema och fruktansvärda konsekvenser för alla inblandade. Ett förstört äktenskap, en karriär i ruiner och någon är död - men vem är ansvarig? Banks insisterar på att finna svaret men sanningen håller nästan på att förgöra honom fullständigt...
 
Såg denna film med Åsa i söndags och både blev lite besvikna eftersom den inte var som vi hade tänkt, Men trots besvikelsen och det låga tempot i filmen i mitten av filmen så blev den ändå en sevärd film ändå. Tack vare ett bra och intressant slut. Kommer nog aldrig se den igen men gillar man dramathrillrar så kan detta vara något att se, 
 

ARGO

Kategori: Film Recensioner

När den amerikanska ambassaden i Teheran blir stormad under den iranska revolutionen lyckas sex amerikaner fly och gömma sig bakom fiendens linjer. I denna thriller baserad på en sann historia har CIA-agenten Tony Mendez en plan för att rädda dem genom att utge sig för att vara en filmproducent och försöka smuggla ut amerikanerna som en del av filmteamet.
 
Argo började jag och Åsa kolla på i Februari men då somnade hon av tristess och trötthet. Jag däremot tyckte den var intressant och köpte den senare på Bluray. Det dröjde då ytterligare någon månad eller två innan jag såg den. Väldigt intressant film men så blir den Argo är och annorlunda och handlar om en sann historia. Väldigt snyggt gjord och ibland väldigt spännande. Kan rekommendera denna film till dem som vill ha lite CIA historia. Ben Affleck är typ bra för första gången i en film också vilket är bra givetvis. 
 
 

Scary MoVie

Kategori: Film Recensioner

Scary Movie 5 handlar om det lyckligt gifta paret Dan och Jody som börjar märka att bisarra saker händer efter att de tagit hem Dans brorsbarn som levt ensamma i skogen i tre år. Konstiga saker börjar snart även ske på Jodys jobb som balettdansös och Dans karriär som ap-forskare, de börjar misstänka att de är hemsökta av en demon. Tillsammans med några experter på demoner och flertalet kameror måste de snabbt lista ut hur de ska bli av med demonerna innan det är för sent
 
Femte delen i den dalande parodifilmens serie, Det var med första Scary Movie filmen som det blev nytt blod i parodigenren men efter det så har det bara blivit sämre och sämre. Denna filmen parodierade på framförallt Paranormal Activity men även Apornas Planet, Evil Dead, Black Swan och Inception mm. För att vara en parodi så skrattade jag ingenting och kanske smålog åt vissa scener men för övrigt så var det en riktigt dåligt skitfilm. Jag ångrar inte att jag såg den men kommer aldrig se den igen, 
 

Spec Ops The Line

Kategori: Spel Recensioner

Det var ett tag sedan som jag klarade detta 3:e persons militäractionspel men nu tänkte jag iaf skriva en bit om det.
Spelet släpptes i Juni 2012 och jag hade länge velat spela det eftersom det ska skilja sig mycket från andra militärshooters.
SPOILERVARNING FÖR KOMMANDE STYCKE!
Till en början så är spelet ungefär som vilket som helst men ju längre in i spelet man kommer så får man se konsekvenserna av sina handlingar vilket är väldigt intressant. Man börjar få hallucinationer och vet inte om man är psyiskt sjuk eller ej. Detta är väldigt intressant och gör att spelet sticker ut ur mängden,
SLUT PÅ SPOILER!
Grafiskt så ser spelet helt okej ut men inget man inte har sett förut och även kontrollerna är väldigt simpla. Spelet var rätt långt faktiskt för sitt eget bästa och vissa moment i spelet var lite störande. Men man kan ju inte få allt. Jag köpte mitt ex i sommras för 88kr och det var lätt värt den pengen. Spelet fick rätt okej betyg att speljournalisterna men tyvärr så sålde inte spelet särskilt bra. Men har man 100kr över så tycker jag man ska införskaffa detta spel. Tycker mer krigsspel som Call of Duty och Battlefield borde berätta mer vad krig gör med psyket. Vad händer med människor som bara dödar massa människor bara för att de följer order. 
 
 
 
 
 

The Last Stand

Kategori: Film Recensioner

Ledaren för en drogkartell rymmer från häktet och FBI. Han är påväg mot Mexikogränsen där en sheriff och hans män kommer i hans väg.
 
Det var över en vecka sedan nu som jag och Stefan kollade på The Last Stand. Arnold Schwarzeneggers nya film. Hade hört så mycket av denna filmen bara att den hade mycket action och Johnny Knoxville var med i den. Men jag blev faktiskt väldigt positivt överaskad av den. Manuset var rätt lökigt men jag gillar den där 90tals actionkänslan man fick av den. Ibland behöver det inte vara mycket mer än så. Det dras en del skämt om att Arnold är för gammal och det tycker jag bara görs med glimt i ögat vilket jag uppskattar.
 
Tycker det är kul att Arnold är tillbaka även om han aldrig har varit något bra skådis. Ska bli mycket intressant att se honom i de kommane Terminator filmerna.