Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Puzzel Quest 2 är uppföljaren till det populära pussel spelet som kom för 2 år sedan eller nått sånt. I Puzzel Quest 2 så har man bytt ut världskartan till en isometrisk vy. Man går runt och pratar med folk och får uppdrag som i första spelet men här känns det lite mer bearbetat och mer episkt. Annars funkar spelet exakt som det första med vissa nya moment i pusselspelen.


Puzzel Quest 2 kostar 1200Ms Points vilket jag tycker är lite mycket men man får också mycket speltid för pengarna.

Det andra spelet denna veckan var ett plattformspel med en del tänkar moment. Dock så tyckte jag spelet gick i en konstig hastighet och att kontrollen var väldigt dåligt. Ancients of Ooga är namnet på detta spel men inget jag vill lägga 800Ms Points på. Ska man ha ett spel denna vecka så är det utan tvekan Puzzel Quest 2.

Sorority Row

Kategori: Film Recensioner

Det var menat som ett oskyldigt skämt. Men när det slutar med ett makabert dödsfall bestämmer sig de fem collegetjejerna för att gömma liket och bevara den fruktansvärda hemligheten. Inte långt efter att de har tagit examen börjar terrorn. Har offret återvänt från de döda? Är det någon som försöker hämnas? Och vem känner till den mörka hemligheten?

Sorority Row är en remake på en gammal skräckfilm från 80talet. Handlingen känns väldigt jag vet vad du gjorde förra sommaren och hela filmen osar dåligt scream plagiat. Jag hade inga större förväntningar på denna filmen men ändå så lyckades jag bli besviken.

Midsommar 2010

Kategori: Party!

Midsommar 2010 firades först med att jag och Åsa hade varit tillsammans i 3år och 6 månader. På eftermiddagen åkte vi till Stenstorp och firade på Lillemor och Midsommaren med gött käk.
När klockan blev 6 så åkte vi mot skövde där årets fest var.Grilltajm


Jonathan visar ryskroulette på sin iPhone

Åsa dansar för att få upp värmen

Vi åkte hem från festen tidigare än tänkt men det var nog lika bra. Väl hemma så lekte vi med katterna innan de stupade av trötthet.

mobilt inlägg

Kategori: Allmänt

Sorry för den dåliga uppdateringen men jag har mest legat i solen de senaste dagarna. Imorn dyker det nog upp bilder från midsommar. Tills då tada

Glad Midsommar

Kategori:

Idag är det midsommar och det ser ut som jag blir minst 20kr fattigare av ett bet som jag och Åsa gjorde för typ 2 månader sedan. Bettet gick ut på att om det regnar idag så ska jag få 20kr men om det är sol så ska Åsa för 20kr.

Hoppas alla får en bra midsommar!!

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt denna veckan blir intro låten till serien Kung av Queens. Som jag och Åsa har kollat på väldigt mycket den senaste tiden.

Margy Song : Doug Heffernan

Första intryck Crackdown 2

Kategori: Tvspel

Mitt första intryck av Crackdown 2 var inte bra. När demo versionen startade så fick man börja med att skjuta ner några fiender vid namnet Cell. Kontrollen känndes inte helt hundra, men efter ett tag så kommer man in i det.

Det första Crackdown var rätt så bra men det kändes som om man fick lösa alla konflikter själv och så är det även i Crackdown 2 vilket är mycket synd. Men varför är det då svårt att släppa Crackdown 2 helt och hållet. Jo för man går ständigt upp i level. Efter att man dödat ett visst antal eller samlat på sig uppgraderingspoäng så blir man bara bättre på att hoppa, springa, skjuta och skapa rent av kaos.

En av nyheterna i Crackdown 2 är att det kommer fram mutanter på nätterna vilket var lite skoj att möta då ammunitionen tog slut rätt så snabbt. Har man ingen ammo så får man döda mutanterna med en lyktstolpe eller helt enkelt köra över dem.

Grafisk så tycker jag inte det har förbättrats märkvärdigt vilket jag tycker är riktigt tråkigt och kasst.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det upp 2 nya spel och oftast när det dyker upp mer än ett så brukar det vara dåliga spel. Men så var alltså inte fallet denna veckan.

Det första jag provade var Risk : Factions för 800 Ms Points. Risk Faction är en variant av det klassiska brädspelet RISK som kom när man var en liten skit. Jag har aldrig spelet RISK i hela mitt liv så det var lite ovant till en början. RISK går ut på att man har delar på en karta och sen ska man kriga mot fienden med hjälp av tärningaför att försöka ta över. Det var rätt skoj men jag tröttnade på att fienden hade sån tur så jag stängde av.

helt okej spel med liknelser av Advance Wars till GameBoy Advance.
Det andra spelet denna Onsdag var Duke Nukem Project Manhattan. Detta spelet kom för många år sedan till PC antagligen för att tjäna lite snabba pengar till redan då krisdrabbade spelföretaget 3d Realms. Project Manhattan är ett sidoscrollat Duke Nukem med skön humor men inte speciellt mycket mer. Hade det kostar 400Ms Points istället för 800 så hade jag nog köpt det bara för att det är skön och slapp action.

Färg missbruk

Kategori:

Idag så färgade jag och Åsa våra hår. Båda gjorde sina hår mörkare men jag gjorde en dundertabbe. Jag hade köpt svart färg istället för mörkbrun vilket resulterade till att jag såg fruktansvärt konstig ut. Jag fattar inte hur jag lyckades köpa fel färg och aldrig se att det stod svart innan jag började färga.

Efter att jag upptäckt misstaget så fick jag ta resten av Åsas bruna färg för att försöka neutralisera bort den svarta men det visade sig helt onödigt. Så nu har jag suttit med färg i håret väldigt länge utan att man blev nöjd. SKITBRA!! =(

Nu får man leva med svart hår tills det mattas ut och sen får vi se hur det går.

My Friends

Kategori: Allmänt

Friends by Backyard Babies

Robotar & Jakt

Kategori: Tvspel

Jag har åter igen testat lite demos på kommande spel och nu är det dags för mina intryck av Transformers : War for Cybertron och Field & Stream.

Transformers : War for Cybertron var bara en Multiplayer demo så den sa ju inte så jättemycket hur spelet kommer vara för övrigt. Jag har aldrig varit något fan av Transformers men jag tycker om filmerna trots att 2:an inte var så bra. Jaja tillbaka till mina intryck om spelet. Under den tiden jag spelade demon så kändes det väldigt mycket som en sämre kopia av Unreal Tournament i multiplayer.

Tråkiga vapen, tråkig bana och tråkig grafik gjorde att detta spelet inte känns så lovande.

Field & Stream var en demo jag ladda ner på det amerikanska kontot och jag tvivlar på att det släpps här i europa. Field & Stream är ett jaktspel där det som i alla andra jaktspel går ut på att jaga och döda allt ifrån gäss till björnar.

När jag startade upp spelet och fick syn på menyn så syntes det redan då att utvecklarna var dåliga men jag gav det en chans och startade. Det första man ser när man får börja är att det här måste vara ett av de FULASTE spelet som har gjorts till denna generations konsoler. Efter att jag kommit tillbaka efter chocken så börjar jag styra min jägare men märker snart att det är inte bara grafiken värdelös. Kontrollen är även den fruktansvärt osmidig och rent av korkad.

Ps kolla in fodralet till spelet. Även det ser fruktansvärt lågbudget ut.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det bara upp ett spel och det heter Space Ark. Space Ark är ett småcharmigt spel där man ska hjälpa karaktärer att samla DNA genom att låta den studsa på en platta. Grafisk så gillade jag spelet men annars så kändes det väldigt gjort och enformigt.

Space Ark kostar 800Ms Points

E3 är slut

Kategori: Tvspel

Nu är E3 slut för det här året och jag måste säga att jag är lite besviken. Microsoft och Sony satsade mest på rörelsekänsliga spel och inget var jättelockande. Nintendo som brukar bjuda på de sämsta konferenserna var i år bäst enligt mig.

Nintendo visade upp en skakigt Zelda som inte alls verkade speciellt nyskapande. Mario Mix Sports känns som wii sports fast med Mario. Wii Party verkar var ett Mario Party utan Mario vilket är skumt.

Det som gjorde E3 till en besvikelse i år var att det saknades några överaskningar. Självklart så kan man få överaskningar på kommande mässor men jag ska inte hypa mig för mycket.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är en hyllning till Chicago Blackhawks som vann Stanley Cup. Keys to The city med Ministry and Co-Conspirators 

Film tips

Kategori: Film Recensioner

För några dagar sedan såg jag filmen The Human Centipede.
Filmen handlar om en galen föredetta kirurg som hatar människor mest av allt. En dag så tillfångatar han några människor och ska sy ihop dessa så att de bildar den första mänskliga tusenfotingen.

Filmen var rätt spännande men jag hade väntat mig mer obehagliga och äckliga scener. Skådespelar insattserna var dock inte alls bra vilket tog bort lite av sympatin för dem.
Defendor handlar om Arthur Poppington som är en kille utan superkrafter eller häftiga prylar för att bekämpa brottslighet. Med ett barns fantasi och sin märkliga uppsättning av billig, egentillverkad utrustning blir han DEFENDOR! Han finner en oväntad partner när han räddar och blir förälskad i en prostituerad. Arthurs uppdrag är att stoppa drogerna i stan.

Defendor var en riktigt charmig och bra film. Det står att det är en komedi men jag skulle kalla det Komedi/action/drama. Woody gör en mycket bra roll som The Defendor och jag vill varmt rekomendera denna film.


Demo intryck

Kategori: Tvspel


Jag laddade ner en demo på det kommande SquareEnix spelet Nier från min amerikanska profil på Xbox Live. Nier är ett hack n slash spel med rollspels infuenser. Tyvärr så lider spelet av väldigt många barn sjukdomar som t.ex stela karaktärer, områden och seg kontroll.
Jag hade inga förväntningar på detta spelet men jag måste säga att jag blev lite besviken ändå.

Ninty-Nine Nights2 är också det ett Hack n´Slash spel med rollspelsinslag men detta spelet går nästan 4 gånger så fort som Nier. Jag är inget fan av sådana här spelen men det var lite småunderhållande under den korta demostunden man fick prova på.

Ironman 2 The video game är uppföljaren till den makalöst dåliga Ironman spelet. Man skulle ju kunna tro att utvecklarna till första spelet hade lärt sig något sedan det senaste spelet men så är tyvärr inte fallet. Allt från kontroll till ljud till kameran var riktigt uselt i detta spelet och jag hoppas verkligen ingen köper denna dynga.
 
Köp INTE spelet men se filmen

Party helgen

Kategori: Party!

I Fredags så var vi hembjudna för en chillkväll hemma hos Micke. Jonas var på besök från Kiruna så vi tänkte fira det lite.

FREDAGEN


Pontus i en mycket fin mössa. NOT!

Micke & Pontus kunde inte hålla sig ifrån gitarrerna och lirade på

Störande med alla röda ögon men jag orkar inte fixa det.

LÖRDAGEN

Micke är på Party humör även denna dagen då vi alla var lite sega

Åsa med kattungen som kanske blir döpt till Tiger

När man tar kort på Pontus så får man alltid något som är skoj

Hårdrocks Jonas

Dans dans dans

En skön bild från Bogrens

Segis morgon

Kategori:

Idag började min morgon med att jag var djävulskt trött och efter att Åsa gått till jobbet så somnade jag i soffan. När jag vaknade efter min Powernap så kollade jag in EA:s E3 presskonferans från gårdagen. Nu ska jag gå till Maxi och köpa mig lite mat.
När jag kommer tillbaka sen så blir det massa inlägg om helgen, filmrecensioner & spelintryck.

The Top 10 Most Anticipated Games of E3 2010

Kategori: Tvspel

Ikväll klockan 19:30 så är det dags för Microsoft Presskonferans på E3 vilket kommer vara spännande.


Min top 10 spel jag vill se på E3
10. Vitaly Sensor?
9. Crysis 2
8. Halo Reach
7. Half Life Episode 3/ Del 3
6. Duke Nukem Forever
5. Gears of War 3
4. Nya Zelda
3. Blockbuster spel till Natal/Kinect 
2. Nytt Oblivion
1. GTA V

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Idag släpps Mario Galaxy 2 så därför blir veckans låt Gusty Garden från första spelet.

Angry Video Game Nerd : Action 52/Cheetahmen

Kategori: Tvspel

Äntligen kom det ett nytt AVGN avsnitt. Kolla in dessa kassa spel som egentligen aldrig borde ha fått släppts.

Kattungar

Kategori:

Igår så kom Åsa hem med en liten överaskning. Åsa, Kat och Ying dök upp med 3 kattungar och deras mamma.

Tyvärr så kommer vi inte ha katterna här så länge. Men om några veckor så får vi dem på heltid men då bara 2 av kattungarna.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Första spelet ut denna veckan var Neo Geo Battle Coliseum. Det är ett 2D fighting spel med flera fighters. Dock så tyckte jag inte att det var alls skoj. Det var segt och det såg ut som om karaktärerna svävande några centimeter från marken. Det finns säkert de som älskar detta men INTE jag.

NEO GEO BATTLE COLISEUM kostar 800Ms Points

Det andra spelet denna veckan var Earthworm Jim HD. Earthworm Jim HD är en remake på det gamla spelet från tiden då man spelade Super Nintendo. Jag kommer ihåg att jag tyckte grafiken var helt sjukt snygg då men att spelet kändes lite halvkul. Idag är grafiken inget märkvärdig och spelet likaså. Skön humör dock.

800Ms Points går Earthworm Jim på och vill man återuppliva gamla minnen så kan det vara värt det.

Mortal Kombat Trailer

Kategori:

Det ska tydligen komma en ny Mortal Kombat film och denna verkar faktist sjukt mycket bättre än de gamla dyng filmerna. Jag säger inte att denna kommer bli jättebra men helt klart mycket bättre än de gamla.

ÅttondeJuniTvåTusentio

Kategori:

Nu tvättas det för fullt i källaren och jag har precis sett klart på Rovdjuret 2. Det är ingen jättebra film men helt okej att slö kolla på. Nu ska jag läsa körkorts teori. Senare sen så blir det lite Red Dead Redemption och kanske ytterligare en film.

Lego Harry Potter

Kategori: Tvspel

Igår kom det en demo på det kommande spelet Lego Harry Potter years 1-4. Jag & Patrik har klarat alla andra lego spel förutom Indiana Jones 2 så därför var vi tvungna att testa detta. 

Lego Harry Potter känns som en rätt bra idé egentligen. Eftersom Lego spelen går ut på letande och att bygga saker. Vad kan då vara bättre än att ha att göra med Harry Potter som är det mest nyfikna ungjäveln av de alla. Grafiskt så har det inte hänt alls mycket sedan sist även om man man nu kan gå längre ifrån varandra som i Lego Indiana Jones.

Spelet var väldigt mörkt och hade en del olågiska pussel.

Spelet var ingen höjdare och saknade mycket av charmen från de tidigare legospelen jag testat. Inget köp av mig i alla fall.

London 5th Day

Kategori:


Vårat hotell som var helt okej för priset. Trots äcklig frukost.
       
Sista dagen spenderades ute i solen

Sista bilden innan hemresan med min kamera. London var en mycket trevlig stad och jag hade en jättebra resa.

Prinsessan & Grodan

Kategori: Film Recensioner

Igår så såg jag och Åsa på filmen Prinsessan & Grodan.

När prins Naveen av Maldonien sluter ett avtal med den ondskefulle trollkarlen Dr Facilier blir han lurad och förvandlas till en groda. Då han möter den vackra servitrisen Tiana tror han att hon är en prinsessa och ber henne om en kyss för att bryta förtrollningen. Det går dock inte riktigt som Naveen tänkt sig - Tiana förvandlas nämligen också till en groda! Tillsammans beger sig det omaka paret på jakt efter en 197-årig voodoo-kvinna, Mama Odie, den enda som kan bryta förtrollningen.

Prinsessan & Grodan börjar segt men blir lite bättre mot mitten av filmen. Tyvärr så är inte slutet så bra heller så detta var en besvikelse. Dock så var filmen riktigt bra ritad och det är synd att detta kan bli Disneys sista ritade film. Det är också synd att filmen inte blev så bra som den borde varit nu när det är den sista filmen Disney ska göra på detta viset.

2 x Gerard Butler

Kategori: Film Recensioner

Abby är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det gäller män. Mike är stjärnan i hennes tv-program och vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans. De oväntade resultaten slår alla med häpnad.

Ugly Truth var en rätt så okej komedi men tyvärr så var det lite för få riktigt roliga skämt. Filmen känns väldigt förutsigbar och delvis seg.Milo är en prisjägare som får veta att sitt nästa mål är sin före detta fru Nicole. Parets återträff blir allt annat än en trevlig date och Nicoles chans att avslöja polisens inblandning i ett mord gör inte det hela lättare. Med kriminella gäng hack i häl tvingas de att samarbeta för att säkerställa bevis.

The Bounty Hunter är en sån där komedi som man kan slökolla på en söndag när man inte har något annat att göra. Lite smårolig ibland men oftast rätt fjantig.

London 4th day

Kategori:


Under den fjärde dagen så åkte vi in till Liverpool City

Tower Bridge

Åsa & Stefan påväg mot Tower Bridge

London har sköna byggnader

Tower Bridge igen

Fulsnygg scen i London

Inte visste jag att Kalle Anka var en rökare. Det kan iof förklara hans humör ibland.

Klar och tydlig enkelriktad väg

Det blev Biljard ett tag innan det var dag för lite käk och senare hotellet.

Trippel kalas

Kategori:

Idag ska Jag & Åsa åka till Stenstorp för att checka in 3 st kalas. Först ska vi fira Malin som fyller 25år i veckan och sen lite senare så ska vi åka till Robban för att fira honom och Heimar. Grattis alla gamlingar. Plötsligt så känner jag mig inte lika gammal.

Deus Ex Hype

Kategori: Tvspel

En ny trailer på Deus Ex Human Revulotion har kommit och jag känner ett riktigt sug efter detta spelet nu. Rikigt bra trailer med mycket filmkänsla.

iväg och badar

Kategori: Allmänt

Om cirka en timma så ska jag, Pontus och Stefan inviga Arena badet. Jag har länge velat bada där men så kom jag på att man nu kan ligga i solstolarna mellan gångerna vi badar vilket låter som en toppen dag för mig.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt denna veckan är What´s the point med Johnossi.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det bara ett ända spel till Xbox live arcade arkivet. Spelet som kom heter Snoopy Ace Flying. Spelet går ut på att man flyger omkring som Snobben och spöar andra flygplan. Det var rätt så trevligt men tyvärr så kändes det väldigt ointressant.

Snobby Ace Flying kostar 800Ms points.

E3 2010

Kategori: Tvspel

Nu är det bara 2 veckor kvar tills årets E3 drar igång vilket ska bli riktigt skoj. Varje år så får man se massa nyheter och det är sällan man blir besviken.

Mässan håller på mellan 15-17e Juni

Top 20 Manliest Men

Kategori: Tvspel

Upplåsbar Kart till Mario Kart

Kategori: Tvspel

Hahaha detta måste vara ett skämt tänkte jag när jag läste denna nyhet. Hade det varit 1 April så är jag säker på att det hade vart en aprilskämt. Kolla in!

1 JUNI

Kategori:

Nu är det första Juni och jag är riktigt nöjd med vädret idag. Det är soligt och inte ett ända moln på himlen så idag ska jag vara ut i solen så mycket det bara går typ. Efter maten nu så hade jag tänkt att gå ut och springa lite. Jag tror inte det kommer gå så bra eftersom det var evigheter sedan jag sprang men ibland så måste man börja om från scratch.
Bilden är för några kvällar sedan tagen från våran balkong.