Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Hotell Transylvanien

Kategori: Film Recensioner

Välkommen till Hotell Transylvanien, Draculas femstjärniga lyxhotell där monster och deras familjer kan leva loppan och dit inga människor har tillträde. En speciell helg har Dracula bjudit in alla sina bästa vänner - Frankenstein och hans fru, Mumien, Den osynlige mannen, Varulvsfamiljen och många fler - för att fira hans älskade dotter Mavis 118:e födelsedag. Det är inga problem alls för Dracula att ta hand om alla dessa legendariska monster, men det blir fart på festen när en helt vanlig kille snubblar in på hotellet och förändrar allt!
 
Denna animerade film har en del roliga och charmiga karaktärer. Men det största problemet jag hade med filmen var att det var full fart hela filmen och inte många lugna partier vilket gjorde att filmen blev lite enformig. Adam Sandler som spelar Dracula hörs väldigt mycket vilket inte är något fel iof men när han gör till sin röst så låter det inte så trovärdigt. En okej animerad film men inget mästerverk direkt.
 
 
 

Wrong Turn 5

Kategori: Film Recensioner

En liten stad i West Virginias ogästvänliga utmarker är värd för den legendariska Mountain Man Festival på Halloween, där mängder av utklädda partybesökare samlas för en natt av musik och vilda upptåg. Men en familj av inavlade kannibaler tar snart bokstavligen död på feststämningen när de börjar roa sig med de unga, hjälplösa studenterna…
 
Första och till viss del andra Wrong Turn filmen var helt okej skräckfilmer men se efter det så har det bara blivit sämre och sämre. Del 5 är utan tvekan de sämsta film i serien och en av de sämsta filmerna jag sett det senaste året. Allt från manus, skådespeleri, kuliss och effektmässigt var det bara genomuselt. Det jag menar med att kulisserna var dåliga var att man såg hur allt var uppbyggt vilket inte är så vanligt nu för tiden. Jag kan inte fatta hur de har misslyckats såhär dåligt. Filmen börjar med en sexscen vilket oftast betyder att filmen är extra dålig. Ju mer nakenhet i filmer ju mer skit är filmerna i regel. Kan verkligen inte rekommendera denna film till någon inte ens om man gillar gore filmer. 
 
 
 
 

Gears of War Judgement Trailer

Kategori: Tvspel

Den här trailern fick faktist mig att bli mer pepp på spelet än vad jag var från början. Kommer bli ett väldigt köttigt co-op lir i vår. 
 

Breaking Wind

Kategori: Film Recensioner

Breaking Wind är den ultimata Twilight-parodin och är fylld av garv och smarta observationer kring 2000-talets största filmfenomen. För du har väl undrat hur Edward lyckas vara så vitsminkad hela tiden, och vad som skulle hände om Jacobs ämnesomsättning plötsligt lade av. Du kommer aldrig att se på Twilight på samma sätt igen.

Bella svävar i fara igen. En armé blodtörstiga vampyrer är på väg för att döda henne och återigen måste hennes två stora kärlekar, vampyren Edward och varulven Jacob, skaka hand och arbeta tillsammans för att rädda henne. Igen.

Jag har en förkärlek till parodier trots att de brukar vara riktigt kassa. Men trots uselheten i de flesta filmer så finns det alltid något eller några skämt som är roliga. Speciellt parodier som håller sig till en film är riktigt roliga även om denna Twilight parodi var riktigt usel. Skådespelar insattserna är galet dåliga men om man kan leva med det så får man sig iaf några små leenden på läpparna.

 

 

GANGNAM STYLE METAL!

Kategori: Musik

Såg denna video av Gangnam style igår. AWESOME!  

One More Minute - Hardcore Superstar

Kategori: Musik

Låten växer på en men jag tycker inte den är lika bra som många andra Hardcore Superstar låtar. Dock så kan den nog röja redigt live.

Resumé 2012

Kategori: Listor

Årets lista är här på spel och filmer som jag har spelat och sett i år. 
 
Årets Film
1 : Dark Knight Rises
2 : Hobbit en oväntad resa
3 : Prometheus
 
Årets Spel Xbox360
1 : Sleeping Dogs
2 : Halo 4
3 : Mass Effect 3
 
Årets Spel Ps3
1 : Far Cry 3
2 : Borderslands 2
3 : Uncharted 3
 
Årets spel
1: Sleeping Dogs
2: Far Cry 3
3 : Walking Dead
 
Årets Grafik
1 : Far Cry 3
2 : Halo 4
3 : Journey
 
Årets XBLA Spel
1 : Minecraft Xbox 360 Edition
2 : Trials Evolution
3 : Walking Dead
 
Årets PSN Spel
1 : Journey
2 : Walking Dead
3 : The Sly Trilogy
 
Årets iOS spel
1 : Carmageddon
2 : Walking Dead
3 : Legend Four
 
Årets Överasking
1: Walking Dead
2: Journey
3 :Sleeping Dogs
 
Årets Co-op
1: Borderlands 2
2 : Minecraft Xbox 360 Edition
3 : Halo 4
 
Årets Resa
1 : Mexico
2 : Gamex 2012
 
Årets dricka
1 : Mojito
2 : Vodka Green Monster
3 : Blue Ribbon
 
Årets Podcast
1 : Nördigt
2 : Overkligt
3 : Filip och Fredriks Podcast
 
Årets TV Serie/Program
1 : Walking Dead Säsong 3
2 : Sveriges Mästerkock säsong 2
3 : 99 saker med Erik och Mackan säsong 3
 
Årets Sitcom
1 : Big Bang Theory Säsong 7
2 : How I met your Mother Säsong 8
3 : Mad Love Säsong 1

Top 10 upcoming movies 2013

Kategori: Listor

Här kommer min lista på topp 10 filmerna jag vill se 2013
 
10 : World War Z - 26Juni
9   : Oblivion - 12April
8   : Wreck it Ralf - 8Feb
7   : Snabba Cash 3 : Livet Deluxe - 18okt
6   : The Wolverine - 26Juli
5   : Django Unchained - 18Jan
4   : A Good Day to Die Hard - 14Feb
3   : Kick Ass 2 - 13Sep
2   : Iron Man 3 - 26April
1   : Hobbit del 2 : Smaugs Ödemark - 13dec
 

Borderlands 2

Kategori: Spel Recensioner

Första borderlands spelade jag nästan enbart på delad skärm med en kompis. Medans Borderlands 2 nästan enbart har spelats online i det grymma co-op läget. Jag gillar verkligen öppna spel med massa innehåll och loot så Borderlands spelen har verkligen varit något för mig. Ditt uppdrag som spelare är att du ska sätta stopp för Handsome Jacks onda planer. Spelet går givetvis att spela ensam men det är så mycket roligare att spela det med minst en kompis vid ens sida.
Grafiskt så har spelet blivit mycket mera färgglatt än vad det var inte föregångaren. Då bestod mest områdena av sand vilket var lite trist i längden. I tvåan så får man uppleva mängder med olika terränger vilket gör att det inte blir lika tjatigt. Sen så har vi humorn som är tillbaka från första Borderlands men denna gången ännu mera spårad vilket är riktigt roligt.
Det finns 4 olika klasser man kan spela som från början sen så har det även kommit en mech tjej att välja på. Själv så valde jag Gunzerkern som kan använda 2 vapen samtidigt under en begränsad tid. Commandosoldaten är tillbaka men har nu bytta karaktär men har på en ungefär samma förmångor, Siren är och tillbaka och samma sak där som Commandosoldaten. Sen så har det kommit in en lönnmördare istället för en sniper som fanns med i förra spelet.
Borderlands 2 är ett av de bästa spelet från förra året och nog det bästa om man vill ha ett bra co-op spel med mycket action med kul humor plus miljontals vapen.
 
BETYG
Grafik : 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 10 av 10
 

Stake land

Kategori: Film Recensioner

En vampyrepidemi har drabbat världen. En tonåring slår följe med en ärrad vampyrjägare på en resa genom ett postapokalyptiskt USA och tvingas kämpa mot både blodtörstiga vampyrer och en fundamentalistisk milis som tolkar sjukdomen som Guds verk.
 
Jag har velat se denna film väldigt länge nu och tack vare Viaplay som jag provar på en månad nu så har jag nu sett den. Den var inte lika bra som jag hade tänkt mig men jag gillar verkligen den postapokalyptiska filmer och med detta lyckas filmen med. Det problemet jag har med filmen är att vampyrerna kändes mer som zombies och jag hade gärna velat ha mer vampyrkänsla i filmen. En bra vampyr film men tyvärr en liten besvikelse till trots.
 

Nyår 2012

Kategori: Party!

Här kommer ett gäng bilder från våran nyårsfest. 
Grabbarna i köket lagar mat
12 slaget är slaget
Tjejgänget på plats :P

A Very Harold and Kumar Christmas

Kategori: Film Recensioner

Harold och Kumar återförenas när en prisbelönt julgran genom en olyckshändelse går upp i rök. Istället för att bekänna sin skuld för sina svärföräldrar väljer Harold en annan väg och han och Kumar ger sig av på en galen resa för att leta efter den perfekta nya julgranen. På vägen hittar de sång, dans, den sanna julandan och den legendariske Neil Patrick Harris.
 
Harold and Kumar filmerna har alltid varit sjukt överdrivna så detta får man har ha i sig när man börjar se denna film. Man ska även vara förberedd på alla 3D effekter som blir lite pajiga om man inte har en 3D tv. Jag hade faktiskt velat se denna film i 3D för det händer väldigt många gånger att saker flyger mot skärmen. Till en början tyckte jag filmen var lite seg men ju längre man kom in i filmen så blev den bättre och bättre. Vill rekomendera denna film till de som gillade de tidigare Harold and Kumar filmerna eller liknande sjuka komedier.

Hobbit en oväntad resa

Kategori: Film Recensioner

Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ...
 
Det var nu några veckor sedan som jag, Stefan, Pontus, Louise och Åsa gick och såg denna film på bio. Jag hade hört att High Frame rate som filmen visas i skulle vara jobbigt för ögonen den första kvarten plus att den var i 3D men jag hade inte så ont av det. Tyckte bara det blev bättre trots att det såg lite dokumentärt ut i vissa scener.
 
Jag gillar verkligen att se sådana här filmer på bio eftersom de är så storslagna och välgjorda. Sagan om Ringen filmerna har varit bland de bästa jag sett på bio. Hobbit hade jag ingen aning om vad den skulle handla om innan jag såg filmen och jag vet inte riktigt hur de ska kunna dela upp denna film på 3 delar. Men det löser nog Peter Jackson galant. Hobbit var faktiskt en väldigt bra äventyrsfilm med en lite väl seg början. Men när väl filmen hade kommit igång på allvar så ville man inte att den skulle ta slut. En av 2012 bästa filmer. Så gå nu till närmaste bio och se den.

Veckans Xbox Live v.1

Kategori: Veckans Xbox Live

Retro City Rampage heter veckans spel och detta har jag velat prova sen första gången jag läste om det. Tyvärr så blev jag aningen besviken på det. Retro City Rampage är ett GTA liknande spel med retrografik och med mycket parodi på gamla spel spel. Jag gillar verkligen ideén men tycker att det var rätt så tråkigt att spela tyvärr. Det spelar ingen roll att det har en skön humor och och nostalgi när det inte är kul att spela.
800Ms Points kostar Retro city rampage