Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live v.13 part II

Kategori: Tvspel

Igårkväll så såg jag att det hade dykt upp 2 nya xbla spel så det var bara att testa dem. Det första jag provade heter Islands of Wakfu och är ett typiskt rollspel. Grafiskt så ser det rätt bra ut men jag orkade inte spel vidare länge eftersom det gick så segt. Men vill man spela ett japanskt rollspel med mycket nonsensprat så feel free to try the trial version.

Islands of Wakfu koster 800Ms Points.

Veckans tredje spel jag testade var ett typiskt japanskt shoot em up spel. Spelet heter Strania och du är en robot som skjuter ner sjukt mycket fiender. Kontrollen var rätt simpel men denna typ av spel är verkligen inget för mig.
Strania kostar även det 800Ms Points och skulle jag var tvungen att välja ett av veckans tre spel så hade det lätt blivit Rush n Attack.

I'm a Winner

Kategori: Tävling

Yeah! Jag vann i Onlajn.se som hade en tävling för ett tag sedan då priset var First Strike map pack till PC. Jag var en av vinnarna vilket jag givetvis är glad för.

Zombie Flesh Eaters 2

Kategori: Film Recensioner

Ett militärt forskningscenter på Filippinerna råkar ut för en terrorist-attack, varpå ett kemiskt stridsmedel blir stulet och olyckligt nog släpps fritt. Giftet kallat Death One sprider sig allt snabbare i omgivningen och snart ruttnar alla som kommer i kontakt med det. 

I denna uppföljare till zombiefilmen jag recenserade förra veckan så får man följa ett gäng ungdomar som är på semester och 3 militärer som hjälper dem i denna zombieinvasion. Skådespelarna denna gången är om omöjligt ännu sämre och zombierna är väldigt inkonsekventa.

T.ex så är vissa zombies jättesnabba, vissa kan prata, vissa tål ingenting medans vissa tål hur mycket som helst. Vissa zombies kan hoppa och det fulaste i filmen är när det ligger ett zombiehuvud i en kyl och utan motivering lever den. Helt plötsligt flyger den och anfaller en person vilket är helt ologiskt.

Det finns många fula och konstiga grejor med filmen men en riktig tabbe är i slutet då en person blir anfallen av massa zombies där det är hus i bakgrunden och torrt gräs/grus. Helt plötsligt så befinners sig mannen och alla zombies på ett stort grönt öppet fält.


Veckans Xbox Live v.13

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök en remake upp på det gamla Nes spelet Rush n´Attack upp. Jag gillade aldrig uppföljaren eftersom det var så sjukt svårt och att det bara strömmade in fiender. I remaken som påminner lite om Shadow Complex så smyger du runt och gör steathkills på vakter. Detta är givetvis lättare och roligare än orginalet. Dock så är det inget jag kommer lägga ner mer tid på.

Kontrollen är väldigt simpel och funkar jättebra. Dock så tycker jag karaktärsdesignen är gräsligt ful. 
 
Såhär ser remaken ut och kostar 800Ms Points

Såhär såg orginalet ut så det har ju hänt en del sen sist.

Torchlight

Kategori: Spel Recensioner


Torchlight kom till xbox live för ett tag sedan och jag har haft väldigt svårt att sluta spela det eftersom det är så beroendeframkallande. Torchlight är ett hack n´slash spel som liknar Diablo 1 på många sätt. Det är i och för sig inte så konstigt eftersom Torchlight är gjort att folk som gjorde första och andra Diablo. Det finns en hel del ljud som man känner igen från de spelen vilket gör att man minns tillbaka med nostalgi.
När du börjar spelet så får du välja på en av 3 karaktärer. Den jag valde var en Destroyer men det finnns även en magiker och en Ranger som använder sig av distansvapen.

Grafiskt så liknar dock Torchlight mer World of Warcraft i designen vilket jag tycker är lite synd. En annan grej med spelet som jag blev besviken på var att det inte går att spela multiplayer vilket hade gjort att spelet hade lyft ännu ett snäpp. Dock så har utvecklarna tagit till sig denna kritik och ska ha med ett sådant läge till uppföljare som dyker upp senare i år.

Kontrollen funkar riktigt bra till konsol då du slåss med X knappen och plockar upp loot med A knappen. De andra knapparna används till magier. Självklart så levlar du upp i level när du har haft ihjäl ett visst antal fiender. När du går upp i level så får du placera ut poäng på styrka, armor, magi och dexterity. Du får även sätta ut ett poäng så att du lär dig en magi eller t.ex blir starkare när du använder ett vapen i varje hand.

Jag vet inte riktigt hur långt spelet är men jag tyckte det gick rätt så fort att klara huvuduppdraget men självklart så finns det en hel del att göra efter att du klara det. Du kan göra massvis med serkundära uppdrag vilket förlänger hållbarheten på spelet. Tyvärr så känns det inte lika kul då det inte finns så mycket att vinna på det förutom nya vapen och andra bra att ha grejor. Hade Torchlight haft multiplayer så hade betyget blivit en 9:a och mer varierande teräng.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10


Shopping

Kategori:

Jag har glömt av att skriva om min resa till Ullared i Torsdags med Mor & Freddie. Vi åkte från Skara kl 7 på morgonen och kom fram strax innan 10 och det var strålande sol. Det var perfekt att åka till Ullared dagen innan löning eftersom det var ovanligt lite med folk där.

Jag hittade en hel del bra att ha saker men det jag blev mest nöjd med var mina nya skor som jag hittade i skobutiken brevid. Det som var extra bra var att mor betalade dem vilket jag blev extra glad för.

Army of Two : The 40th Day

Kategori: Spel Recensioner

Nu har jag och Pontus klarat av uppföljaren till det hypade Army of Two. Första spelet blev väldigt hypat och tyvärr så levde spelet aldrig upp till förväntningarna. Förra året när The 40th Day kom så fick det inte något större genomslag eftersom det är samma sak en gång till. Helt samma sak är det väl inte men det är inte direkt mycket nytt i denna uppföljare.

Det få saker i spelet som skiljer spelen åt är t.ex att man ibland får olika val att göra och allt har konsekvenser. En annan sak är att man ibland måste rädda gisslan då de är tillfånga tagna av terrorrister. Grafiskt så ser spelet rätt tråkigt ut även om vissa mellansekvenser kan vara snygga. Fienderna är tråkiga då de känns mer som skyltar på ett tivoli som åker upp och ner bakom ett skydd. 

Jag tyckte att fienderna i första var ett problem oxå och det känns aldrig att man dödar dem eftersom de inte har någon tyngd i sig. Det ska vara segt att ta död på fiender och inte bara att man dödar 500pers utan problem. 
Då blir det bara löjligt. En annan grej jag ska klaga på är att man inte kan trycka förbi några mellansekvenser. Om man dör så måste man se samma sega och tråkiga mellansekvens en gång till. 

Nä nu har jag klagat för mycket. Visst så har spelet sina brister men det gör inte så mycket då det är kul att spela tillsammans. Hade det varit ett singelplayer spel så hade jag nog aldrig orkat köra klart det men nu när man kan spela tillsammans och slipper springa runt med en korkad AI spelare så blir det roligt. Jag har även glömt att nämna Aggromätaren som innebär att om du skjuter mycket så riktar sig fienden mot dig och då kan din vän smyga runt och skjuta alla i ryggen. 

Salem & Rios armén av två

Army of two : The 40th Day är inget jättebra spel men en axelryckning men vill man ha ett spel där det går att spela co-op så tycker jag man ska spana in det här om man hittar det billigt. Jag kommer nog aldrig spela om det ingen men för en genomspelning är det värt sina pengar.

BETYG 
Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 7 av 10 

WWE All Stars

Kategori: Spel Intryck

Jag har nu testat en demo det kommande WWE All Stars. Jag är nog inte rätt person att döma detta spel eftersom jag inte har gillat wrestlingspel sedan jag var en lite grabb. Jag har tyckt att alla försök till seriösa westlingspel har varit sega och stela. WWE All Stars har lite mer arkadkänsla men är fortfarande segt och stelt även om det är lite bättre än de andra WWE spelen jag testat. 

Jag är som sagt fel person att döma  detta eftersom jag tycker att Wrestling är en fjantig "sport" men min personliga åsikt är att detta är ett helt onödigt spel.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är utan konkurrens Gamingtjej med Radiogamer gänget.

Zombies & Donkey Kong

Kategori: Film Recensioner

En segelbåt som tillhör den berömde forskaren Dr. Bowles driver in i New Yorks hamn, men när kustbevakningen äntrar båten finner de inte en enda levande själ ombord. Däremot en död själ - tillhörande en rasande zombie som går till attack. Det märkliga fallet intresserar journalisten Peter West som tillsammans med forskarens dotter följer spåren efter hennes far till den västindiska ön Matul Island. Vad de finner där är en förskräcklig pest som förvandlar sina offer till riktigt ruttna typer - som dessutom är till synes omöjliga att förgöra!

 Denna gamla zombie film spelades in 1979 och har därför mycket dåliga specialeffekter men vad gör det när det är en zombirrulle. Filmens handling är en klassiker då allt händer på en ö som inte går att komma ifrån. Skådespelarna spelar över och man ser en hel del fel i filmen som t.ex i slutet när den stora zombieattacken kommer så får man se samma klipp om och om igen. Filmen var inte bra men jag vill ändå se uppföljaren.


Fenomenet "King of Kong" visar att en film inte behöver handla om familjetragedier, episka hjältar eller hjärtskärande krig för att vinna publikens, kritikernas och filmfestivalernas hjärtan. Två nördar och ett TV-spel går minst lika bra. Det här är en av senare års tveklöst mest hyllade och omtalade filmer och liknar ingenting du någonsin sett tidigare! Och allt är dessutom på riktigt.

Under det tidiga 1980-talet satte legenden Billy Mitchell ett rekord i tv-spelet Donkey Kong vilket höll i 25 år, tills skolläraren Steve Wiebe knäckte honom. Detta satte igång en enorm konspirationsteori om fusk och det enda sättet att kröna mästaren var en ny tävling ...

Denna filmen har jag länge velat se efter att ha hört så mycket gott om den. Det är mer en dokumentär men funkar riktigt bra om Steve Wiebe som kämpar mot imperiet. Mycket intressant tvspelshistoria som jag tycker alla borde se som har spelat något gammalt spel någon gång.

Veckans Xbox Live v.12

Kategori: Tvspel


Denna veckan så fick vi xboxspelande fantaster 2 nya spel. Det första jag testade var Ghostbusters : Santum of Slime vilket är ett spel med en isometrisk vy och liknar spel som geometry wars i styrningen då man siktar och skjuter med höger styrspak och går med den vänstra. Grafiskt så saknar det helt den där Ghostbusters känslan man fick av Ghostbusters spelet som kom 2009. Detta är riktigt onödigt spel och jag tappade intresset väldigt fort. 

Ghostbusters kostar 800Ms Points vilket jag tycker är för mycket för denna dynga.


Andra spelet denna onsdag var mer intressant däremot. Swarm heter det och går ut på att man styr ett gäng blå figurer och det gäller att hålla dem vid liv under en bana där det finns många fällor. Swarm tycker jag var mycket charmigt och hade en skön grafiskt ton. Tyvärr så är det inte tillräckligt bra för att jag ska ladda ner hela spelet.

1200MS Points kostar detta galna spel som liknar Lemmings lite grann.

Förboka Crysis 2

Kategori: Tvspel

Jag har förbokat Crysis 2 och jag tycker att alla actiontorskar ska boka Crysis 2 som släpps på Torsdag. Bokar man PC versionen så får man 100kr rabatt när du hämtar spelet och tar du en av konsol versionerna så får du 100 kr på ett presentkort på gamestop plus att du får 25% mer i inbytesvärde om du byter in dina gamla spel.
"I slutändan innehåller Crysis 2 massor av fräcka vapen- och Nano-uppgraderingar, enastående grafik, strålande spelmekanik, en beroendeframkallande frihet i tight och genomtänkt koreografi samt riktigt bra variation. Singleplayerdelen i Crysis 2 tog mig cirka 13 timmar att spela genom och alla dessa erbjöd briljant action medan multiplayerdelen absolut kommer att hålla mig vaken många långa nätter. Det vore orättvist att inte utnämna detta till årets hittills fetaste actionspel. Crytek har gjort det igen"
GAMEREACTOR

Ps Gamerreactor gav spelet 9 av 10 i betyg

Spiderman Shattered Dimensions

Kategori: Spel Recensioner

Spiderman Shattered Dimensions klarade jag och Patrik för ett tag sedan men jag glömde av att skriva om det. Shattered Dimensions handlar om att Mysterio försöker stjäla magiskt tavla som gör att man får oändliga krafter. Problemet är bara att spiderman upptäcker honom och i en konfrontation går tavla sönder och hamnar i 4 olika dimensioner.

Det blir upp till Amazing spiderman, Spiderman Noire, Spiderman 2099 och Ultimate Spiderman att få tag på alla bitar igen innan Mysterio får tag på alla dem.

Att spela Noire banorna blir ett skönt avbrott då det blir mer att smyga på fienden

Grafiskt så är det rätt så snyggt serietidningsvåld men tyvärr så är banorna och fienderna rätt så enformiga. Fienderna är oftast väldigt lätta men kan vara lite irriterande då de alltid är så sjukt många. Bossarna är spelets behållning då man får tänka lite innan man attackerar. De banorna som sticker ut mest är Noire banorna då spelet blir ett stealthspel istället för ett knappnötar spel. När du dödar fiender och hittar Spiderman emblem så får du erfarenhetspoäng som du kan uppgradera din spiderman med.

Första banan mot Kraven var en av dem roligare banorna.

Shattered Dimensions är nog det bästa spiderman spelet jag testat men det säger inte så mycket eftersom de flesta har varit riktigt usla. Spiderman har roliga kommentaren som lyfter spelet en aning om man tycker sådant.
Kontrollen i spelet är rätt bra men kameran kan verkligen göra livet surt för en speciellt när man klättrar på väggar.

Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 7 av 10

Jackass 3D

Kategori: Film Recensioner


Tre gånger så roligt. Tre gånger så idiotiskt. Tre gånger så smärtsamt. Killarna från Jackass är tillbaka med sina värsta stunts och upptåg någonsin! Du kommer att vrida dig av skratt när Johnny Knoxville åker rullskridskor bland bufflar, Bam Margera kastar sig genom en bana med högvoltsladdade elpistoler och Steve-O flyger iväg i en bajamaja. Så håll i dig och följ med dårarna du har lärt känna och älska på deras nya galna och otroliga stunts!

Vad ska man säga om denna film då. Mer av allt och lite till. Tycker man om Jackass så kommer man tycka om denna filmen. Det finns vissa stunts i filmen som är riktigt roliga att se t.ex när gänget leker bakom en Jetmotor. Men det finns även delar av filmen som är riktigt ofräscha som när Steve-O dricker svettet från Preston. Denna filmen var faktist rätt så underhållande och är nog en av de bättre Jackass filmerna.


Bulletstorm

Kategori: Spel Recensioner

När bulletstorm visades för den första gången så var jag lagom intresserad eftersom jag vill ha lite handling spelen jag spelar. Men efter att jag testade demoversionen så blev jag hypad. Bulletstorm är en First Person Shooter som går ut på att döda sina fiender på så många olika kreativa sätt på som möjligt. Om du t.ex använder din Leash(lasso) för att rycka till dig en fiende och sen kan du sparka dem mot en kaktus då får du massa poäng som du sedan kan spendera på att ammo eller uppgraderingar på vapen.

Handling är väldigt simpel och går ut på att du spelar Grayson Hunt som var ledaren i Black Ops gruppen Dead Echo. Dead Echo dödade massa folk men sen får man reda på att folket man döda egentligen var oskyldiga. Det är då Grayson Hunt tar upp jakten på General Sarrano som gav alla orders. Detta gör att du och Sarrano krashlandar på en planet där det finns fult med fula fiender som gör att för att döda dig.

Grafiskt så ser Bulletstorm riktigt snyggt ut och det är verkligen en frisk fläkt bland alla gråbruna Militärshooters. Det finns även gott med fantasifulla vapen som t.ex ett vapen där du skjuter iväg borrar som borrar fast fienderna mot väggen. 

Ljud och röstskådespelarna tycker jag håller en bra klass om man tycker om att höra alla möjliga roliga svordomar. Kontrollen funkar även den bra även om det ibland kan var svårt att prickskjuta något i huvudet då det händer så sjukt mycket samtidigt. Till en början kan spelet kännas lite segt men ger man det bara en chans så är det svårt att sluta spela då man hela tiden tänker lite till lite till. Det bör dock tilläggas att detta spelet inte är för alla och det gäller att man tycker om menlöst övervåld. De sämsta bitarna är första och sista timman av spelet.

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 8 av 10

 


Battlefield 3 Trailers

Kategori: Tvspel

I Slutet av året någongång så kommer Battlefield 3 släppas och när jag ser dessa trailers så blir jag stolt att vara svensk. Det är så sinnesjukt snyggt gjort att jag blir lyrisk. Tyvärr så tror jag inte konsol versionerna av spelet kommer bli lika snygga men man kan ju alltid hoppas.

Den tredje trailern borde dyka upp snart. Kanske visar den hur Battlefield 3 ser ut i multiplayer.

Top 10 worst delays

Kategori: Tvspel

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har jag haft skitlåten In the club Danny Saucedo på hjärnan men den tänker jag inte lägga ut som veckans låt eftersom den är så kass. Istället vill jag tipsa om This is my life med Dynazty. Den bästa låten i förra veckans melodifestival final.

Veckans Xbox Live v.11

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har det inte kommit något spel men vi fick ju iof Battle Los Angeles sent förra veckan. Har man dock ett amerikanskt konto så kan man ladda ner Full House Poker. Vilket är ett vanligt Texas Hold em spel som man spelar med sin avatar. Full House Poker skall även kunnas spela på Windows Phone 7 om man har fått tag på en sådan. Det var lite små trevligt detta spelet men jag spelar hellre poker i Red Dead Redemption. Men vill du spela poker online mot likasinnande så funkar detta fint.

800Ms Points får du betala om du vill spela lite online poker.

GameStop

Kategori:

Yes! Jag ska börja på Gamestop på riktigt inom någon vecka vilket kommer bli kul. Så nu får ni komma in och boka spel och byta in lite så jag får lite att göra.

Little Fockers

Kategori: Film Recensioner

Efter tio år, där otaliga hinder har legat i Gregs väg, och han fått två små Fockers med frun Pam, börjar den minst sagt svåråtkomlige svärfadern Jack äntligen att acceptera Greg. När den panke tvåbarnspappan tar ett extrajobb hos ett läkemedelsbolag börjar dock Jack, ännu en gång, att fatta misstankar mot sin favoritsjuksköterska. När Greg och Pams hela släkt, inklusive Pams trånande ex, Kevin, dyker upp på tvillingarnas födelsedagskalas, måste Greg ännu en gång bevisa för Jack att han är fullt kapabel att ikläda sig rollen som mannen i huset. Men kommer Greg, trots alla missförstånd, spionerier och uppdrag under täckmantel, att klara Jacks slutgiltiga prövning och bli släktens näste patriark - eller kommer cirkeln av förtroende att för alltid brytas?

Den första och andra filmen tycker jag var rätt så roliga men tyvärr så känns denna filmen som en repris. Filmen var inte alls speciellt rolig tyvärr. Visst går det att se filmen men förvänta dig inget som du inte har sett förr. Det som slog men mest i denna filmen var hur gammal  Ben stiller har blivet de senaste åren.

Ska du se en av Meet the Parents filmerna så är det första filmen ett självklart val.


LA : Noire Trailer 2

Kategori: Tvspel

Det har kommit en nya trailer på det kommande Rockstar spelet LA : Noire. Rockstar har alltid gjort spel men sköna historier och karaktärer men nu har det verkligen lyckats men ansiktsanimationerna som jag har skrivit i ett tidigare inlägg.

Detta spelet kommer släppas den 20 Maj så det är bara att boka så man får sitt ex på releasedagen. Rockstar kommer lyckas igen.

Gears of War 3 Beta tävling

Kategori: Tävling


Jag har kommit över en Beta nyckel till Gears of War 3 och tänkte tävla ut den. Sista tävlingsdag 1 april.

1.Vad heter Huvudkaraktären i Gears of War spelen?
Alternativ : Marcus, James eller Damon

2. Till 3:an så hade Epic hade röstning om ifall en skulle leva eller dö, vem?
alternativ : Dom, Carmine eller Anya

Skicka svaret till min mail. nicke_sire84@hotmail.com

Helgen

Kategori:

Idag kommer honey hem efter några dagar i London. Hon åkte i Torsdags och vad har då jag gjort under tiden hon vart borta. Jo inte speciellt mycket. Jag har vart umgåtts med Patrik både torsdag och fredagskväll och på Lördagen kollade jag på Melodifestivalen med Pontus, Sofie och Natalie. Finalen var riktigt tråkig men det var kul att klaga på alla dåliga bidrag.

Jag har även spelat en hel del Torchlight som kom i onsdags som jag rekomenderar varmt till alla som gillar Diablo. Idag ska jag vara lite extra duktig och städa här hemma så det är fint när honey kommer hem i eftermiddag.

Veckans xbox Live v.10 Part 2

Kategori: Tvspel

Igår såg jag att det dykt upp ytterligare ett spel på xbox live arcade. spelet heter Battle : Los Angeles och till en början trodde jag att det skulle vara ytterligare en trött militärshooter. Men det visade sig att jag inte hade helt rätt. Man spelar som soldat men i detta spelet så skjutar man mot aliens. Visst så beter de sig som vanliga soldater men ändå skönt att få lite variation. Battle : Los Angeles var riktigt snyggt för att vara ett Arkad spel och kontrollen funkade även den.


Battle : Los Angeles kostar 800Ms points vilket jag kanske skulle kunna lägga ut om det fanns möjlighet att spela tillsammans med en vän. Nu känns det bara som ett ambitiöst som saknar det lilla extra.

The Mechanic

Kategori: Film Recensioner

Arthur Bishop är en "mekaniker" - en elitmördare med en strikt kod och uniktalang för att eliminera mål diskret. Det är ett jobb som kräver professionell perfektion och total avskildhet, och Bishop är den bästa i branschen. Men när hans mentor och nära vän Harry dör, är Bishop allt annat än fristående. Hans nästa uppdrag är självpåtagen - han vill få de ansvariga döda.

Denna filmen är som de flesta filmer där Jason Statham är med i. Mycket action och brutala dödsfall. Men i denna film så tar det ungefär 50min innan den riktiga actionscenerna kommer vilket var till en besvikelse. Jag förstår att filmmakarna ville ha mer handling men det var inte riktigt det jag ville av filmen.
 Veckans Xbox Live v.10

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök ett efterlängtat spel upp. Spelet heter Torchlight och ut utvecklat av skaparna till Diablo. Torchlight är väldigt lik Diablo men har en mycket snällare ton och cartoonkänsla. Jag har velat testa detta spel länge då det funnits till PC men har aldrig tagit mig tid. Spelet är alltså ett Hack n slash spel där man går upp i level och plockar på sig nya vapen och rustningar allt efter som. Tycker man om Diablo som borde man tyckte om det här. Jag diggar inte den tecknade stilen som liknar WoW men det kan jag se förbi.

En annan grej med spelet jag blev lite besviken på är att man inte kan spela multiplayer på något sett. Det hade vart hur kul som helst isf.

Torchlight kostar 1200 MS points vilket jag tycker är värt. Det finns givetvis billigare till PC.

Rykten om GTAV

Kategori: Tvspel

Det har under den senaste tiden ryktats om att GTA V är påväg. Om detta nu visar sig vara sant så är ingen gladare än jag. Ryktesvis så ska spelet utspela sig i Hollywood vilket fanns med i San Andreas som Vinewood. Jag hoppas att GTA V visas på E3 i år och sen släpps till julhandeln men det är givetvis inte så troligt.

Det jag hoppas med GTAV är att kontrollen ska slipas till och att Rockstar använder samma ansiktsanimationer som i kommande L.A Noire.

Top Spin 4 Demo

Kategori: Spel Intryck

Förra veckan så dök en demo upp på kommande Top Spin 4. För många år sedan till första xboxen så köpte jag första Top Spin och jag gillade det skarpt. Då tyckte man att det var sinnesjukt snyggt. Nu när jag testat 4:an så tycker jag inte likadant. Det är snyggt men inget ovanligt och tennis känns inte lika hett nu som då för mig. Kontrollen funkade bra men jag tycker spelarna var lite sega i sin sidledsförflyttning. Demo versionen kändes väldig omodern också. Det kändes ungefär som en demoversion till Playstation1.

Hardcore Superstar på Valhall

Kategori: Party!

I Fredags så var Hardcore Superstar på besök i stan. Det var 10 år sedan jag och såg Hardcore Superstar för första gången så det var lite extra speciellt att se dem på valhall igen.

Vi kom kvart över 10 vilket gjorde att vi missade 3 låtar vilket var lite synd.


Here Comes that sick bitch again. Skönt med lite lugnare låtar också. Men jag hade velat höra Run to your mama hellre.

Riktigt fin spelning som fick mig att minnas stunder från första gången jag såg dem. Speciellt då Hardcore spelade Dear old Fame från andra albumet.

Efter spelningen gick vi till Glädje. Pontus kom dit efter en stund.

Bogg & Elliot 3 / Trassel

Kategori: Film Recensioner

När Boogs kompisar inte kan följa med på den årliga grabbträffen bestämmer han sig för att göra en resa på egen hand. Boog råkar hamna på en kringresande cirkus, där han byter plats med en cirkusbjörn i föreställningen. Men när cirkusen ska resa hem till Ryssland dras Elliot, McSquizzy, Mr Weenie och resten av gänget in i en kapplöpning mot tiden för att hinna rädda Boog innan det är för sent!

Första och andra filmen tyckte jag var rätt så roliga men nu när jag sett 3:e filmen så är jag riktigt besviken. Denna filmen saknade nästan allt som gjorde de tidigare filmerna så sköna. Sen tycker jag att det var väldigt snålt med skämt och hela filmen kändes fruktansvärt seg. De nytillkommna karaktärerna var tråkiga och ointressanta.Kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer. Flynn har klarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turen vänder. Han blir nockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigt trasslig resa.

Trassel hade nästan allt som inte boog & Elliot 3 hade. Den hade sköna skämt, snygga animationer och roliga karaktärer. Det fanns dock tillfällen då jag blev väldigt trött under filmen och det var när de skulle sjunga. Berättelsen är väldigt Disney vanlig så man visste på ett ungefär vad som skulle hända men filmen höll mitt intresse ändå. En mycket bra animerad film med andra ord.

Sanctum

Kategori: Film Recensioner

Ett dykarteam ger sig av till en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea för att utforska de otillgängliga undervattensgrottorna. När de befinner sig hundratals meter under marknivå bryter en tropisk storm ut och vägen upp ur grottorna blockeras. Vattennivån stiger hastigt och dykarna tvingas allt längre in i grottsystemet. I jakten på en annan väg ut växer desperationen och nervpressen gör att dykarna snart visar sitt sanna jag.

För snart en vecka sedan så var jag och såg denna film på bio trots att jag inte var direkt sugen. Men jag tycker ju om verklighetsbaserade filmer och sen var det intressant att se vad James Cameron(Avatar,T2,Titanic) skulle hitta på efter Avatar. 3D effekterna var riktigt coola i början av filmen men sen mot slutet så saknades de helt tyckte jag. Tycker man om äventyrsfilmer så kan detta vara något men jag tycker inte den var värd 110kr trots snygg 3D. Skådespelarna gjorde ett rätt bra jobb och det var faktist bara bra att de inte vara flera stora kändisar med.The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt blir Nicke Borg Homeland med låten Leaving Home från melodifestivalen förra lördagen.

Death Rally 2011

Kategori: Tvspel

Jag har länge velat se en nyversion av Death Rally och nu är det äntligen snart dags. Tyvärr så kommer spelet bara till iPhone och iPad men jag får be Åsa ladda ner det när det kommer.

Releaselista för Mars 2011

Kategori: Tvspel

Fight Night Champion 2011-03-03
Dragon Age 2 2011-03-10
Stoked 2011-03-11
Homefront 2011-03-18
Moto GP 10/11 2011-03-18
Top Spin 4 2011-03-18
Crysis 2 2011-03-24
Deep Black 2011-03-25
Skulle jag välja ett spel till Xbox 360 denna månad så hade jag valt Crysis 2. Men vill man ha en 3DS så ska man hålla koll på den 25:e mars.

La Horde

Kategori: Film Recensioner

Ett polisteam vars kollega mördats av gangsters bestämmer sig för att hämnas och söker upp gärningsmännen i ett fallfärdigt höghus. Operationen misslyckas fatalt, poliserna överrumplas och ligan börjar avrätta dem en efter en. Men natten döljer fler överraskningar. Världen utanför är på väg att kollapsa och horder av människoätande zombies tar snabbt över staden. Fångade på husets högsta våning inser dödsfienderna att de måste samarbeta för att komma levande därifrån…

La Horde är en fransk zombiefilm som jag blev mycket positivt överaskad av. Filmen påminner lite om Dawn of the Dead blandat med 28 Dagar senare vilket inte är helt fel. Mycket bra zombie film med en hel del blod. Senare i filmen så dyker det upp en galen gammal farbror som är störtskön. Det finns några fel i filmen men annars så tycker jag den var riktigt bra dock så var slutet en besvikelse. Årets bästa och första zombiefilm jag sett i år.

AVGN : R.O.B. The Robot

Kategori: Tvspel

Angry Video Game Nerd is back! Denna gången testar han Gyromite och Stack-Up med sin robot vän R.O.B.

 Ps Varning för blod!

Veckans Xbox Live v.9

Kategori: Tvspel

Dagen till ära så får vi xbox 360 ägare Beyond Good and Evil HD. Detta är alltså en högupplöst version av det klassiska spelet som kom till alla möjliga format 2003. Dock så tog jag aldrig tag i och testade det då trots att jag ville. Så nu får alla chansen att testa denna klassiker för 800Ms Points. Skulle jag säga något negativt så är det väl att grafiken är helt okej ut men man ser att det är ett gammalt spel i grunden. Kontrollen funkar bra men jag hade lite småproblem med kameran men det är väl sånt man kan lära sig.

Beyond Good and Evil HD blir ett klart köp för mig

Killzone 3

Kategori: Spel Recensioner

Igår så klarade jag och Pontus av Killzone3 i Co-op läget. Killzone spelen har alltid varit riktigt snygga rent grafiskt men första spelet var rätt så trist för det. Andra spelet har jag bara testat lite grann. Men det hade en skön tyngd i spelet som jag verkligen diggade. Nu när 3:an har kommit så ser det fortfarande riktigt bra ut men jag tycker inte det har hänt så värst mycket på det grafiska från 2:an. Däremot så går det spela spelet i 3D om man har en sådan tv.

Kontrollen i 3:an tycker jag var lite bättre än i andra spelet även om jag har lite svårare för FPS på Playstation mot Xbox då Playstation spakarna sitter lite fel och är väldigt känsliga. Röstskådespelarna gjorde ett bra jobb och ljudet var oftast bra men hade en del problem då det buggade ur lite. Killzone 3 är ett väldigt actionfyllt spel men tyvärr så har fienderna samma färg som banorna så det smälter lixom in, därför kan man dö i onödan vilket är störande.

De nyheter i killzone 3 är att man får flyga med jetpacks, Co-op läget och att man får flyga lite i rymden. De banor där man fick åka fordon och skjuta på att som rörde sig var inte så skoj då man inte fick kontrollera fordonet. Jag tror även att Killzone3 är aningen längre än 2:an som tydligen var alldeles för kort.


BETYG
Grafik 10 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10