Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Filmkväll

Kategori: Film Recensioner

Igår så hade vi(jag och Åsa) filmkväll med Stefan, Louise och Michael och vi så på två stycken filmer. Först ut så var det skräckisen The Cabin in the Woods och sen Piraterna.
 
THE CABIN IN THE WOODS
Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar.
 
Denna filmen börjar verkligen som en klassisk amerikansk skräckfilm men blir till något helt annat. Det är väldigt twistad film med allt ifrån sköna skämt, skräck och klassiska monster. Jag gillade filmen för att den var så urflippad men mot slutet så blev det lite väl överdrivet.
 
 
 
 
 
 
PIRATERNA
Piratkaptenen seglar iväg på ett uppdrag för att besegra sina rivaler, Black Bellamy och Cutlass Liz, för att tävla om priset, Årets pirat. Sökandet tar kaptenen och hans besättning från den exotiska stranden på Blood Island till de dimmiga gatorna i viktorianska London.
 
Personerna som gör Wallace och Gromit filmerna är sjukt duktiga på att göra snygga och roliga filmer av lera. Nu när de har gjort en film om pirater så var jag inte jättesugen på att se den men efter bara några minuter in i filmen så var jag riktigt intresserad. Dels så var filmen riktigt snyggt gjord med alla animationer men även humorn och historien var bra. Piraterna var inte lika bra som Bortspolad som är en av mina favorit "leranimations" filmer. Kan verkligen rekommendera denna film för dem som gillar Wallace och Gromit skaparnas tidigare filmer.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: