Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Elysium

Kategori: Film Recensioner

 År 2154 bor de priviligierade rika i en paradistillvaro på rymdstationen Elysium. Nere på den förstörda jorden slåss den övriga mänskligheten för sin överlevnad. Den härskande klassen gör allt för att bevara livsstilen på Elysium och hålla de mindre bemedlade på plats på den överbefolkade planeten under dem. Och Jordens människor ger aldrig upp hoppet om att nå Elysium en dag.

Den olycksdrabbade Max hamnar i en situation som tvingar honom att ta ett riskfyllt uppdrag på Elysium, som inte bara kan rädda hans eget liv, utan även skapa större balans mellan de två världarna. Om han lyckas.


Förra veckan såg jag och Per Elysium på bio. Film är Regisserad av Neill Blomkamp som gav oss den lysande filmen District 9 som behandlade ämnet rasism men på ett speciellt sätt. Det är samma sak med denna filmen men med lite mer tydligt vad budskapet är. Budskapet i denna film är att alla rika i världen bara får det bättre medans resten av världen får kämpa för att göra livet bättre för de som redan är rika. Mycket intressant och framförallt snyggt gjord film. Matt Damon spelar bra och är roligt kaxig i början av filmen. Kan verkligen rekommendera denna film till dem som gillar lite mer realistiska sci-fi filmer. Sharlto Copley som spelar prisjägaren Kruger är en väldigt speciell karaktär.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: