Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Injustice : Gods Among Us

Kategori: Spel Recensioner

2011 så gjorde Mortal Kombat storstilad comeback med utvecklarna NeatherRealm Studios. De gick tillbaka till oldschool fighting med 2D istället för 3D som de flesta använder. Jag gillade verkligen det spelet trots att jag aldrig tidigare har varit något större fan av Mortal Kombat serien. Det som lockade mest när man var liten var självklart övervåldet i spelen som kom i början av 90talet.
Men nu tillbaka till NeatherRealms nya fighting lir. Injustice : Gods among us är ungefär samma spel som Mortal Kombat är bara att man bytt ut alla karaktärer med DC Universe karaktärer. Här finns allt från kända karaktärer som Batman till lite mer okända som Solomon Grundy. Allt som allt så finns det 26 spelbara karaktäer men det lär komma nya på kommande DLC skulle jag tro. I Mortal Kombat från 2011 så fick man spela en story som gjorde att man fick lära känna de flesta karaktärerna lika så är det i Injustice.
Jokern är en skön karaktärer och hans sjuka slutscen när han vinner en fight är underbar.
 
Handling går ut på att det finns en alternativ verklighet där Jokern har lurat Stålmannen i att döda Lois Lane. Detta leder till ett krig mellan Superman och hans undersåtar mot den goda Stålmannen och hans gäng från den verkliga världen. Låter det flummigt? Jo jag vet. Denna handling är helt utflippad och det är så jävla svårt att hålla reda på vilka som är goda och vilka som är onda.
Så handlingen är inget jag bryr mig om men det är kul att man får prova på lite olika karaktärer under kampanjen vilket gör att man får spela med karaktärer som man antagligen inte hade gjort annars.
 
Spelet har inget blod som Mortal Kombat spelen har men det finns gott om hårda slag för det. När man har lyckats spöa på sin motståndare eller fått spö så laddar en mätare upp. När den är fullt uppladdad så kan man avlossa ett superslag som är lite underhållande att titta på. Tyvärr så blir dessa mellansekvenser lite tråkiga när man sett dem några gånger. En nyhet som skiljer från Mortal Kombat är att banorna man spelar på spelar en stor roll. Alla banor kan man hitta olika saker som man kan integrera med. T.ex en missil som man kan ta upp och slänga iväg. Sen så finns det en chans att man kan slå ut sin motståndare från banan till en annan del av banan. När detta händer så är det riktigt kul.
 
GRAFIK 7 av 10
LJUD 7 av 10
KONTROLL 6 av 10
HÅLLBARHET 8 a 10
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: