Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Saints Row : The Third

Kategori: Spel Recensioner


Jag har är nu klar med årets mest galna spel. Saints Row The Third är så over the top med allt att man inte kan eller ska ta det på allvar. Första Saints Row var helt okej när det kom men saknade djupet från GTA Serien. Sen så kom GTA IV som gick mer åt det seriösa hållet. Detta gjorde att Saints Row serien blev ensam på toppen med att göra galna sandlåde spel och när Saints Row 2 dök upp så blev det ännu mer utflippat än tidigare.

Nu i Saints Row 3 så börjar man med att man är det största gänget i staden och folket älskar en istället för att vara rädda. Men det är svårt att vara på toppen utan att få avudsjuka blickar och det är här The Syndicate kommer in. De tar över Stillwater och skickar the Saints till Steelport som är en förort till stillwater. Det finns massvis med galna grejor sidouppdrag man kan göra i spelet som t.ex ta en stridsvagn och skjuta sönder så mycket som möjligt under en vissa tid för att komma upp i en viss poängsumma.

Grafiskt så ser Saints Row 3 rätt så gammalt ut trots att det är det snyggaste i serien. Ljudmässigt så är det också lite ojämt. Rösterna har det verkligen jobbat med och det är riktigt häftigt att de spelat in 3 manliga och 3 kvinnliga röster åt huvudkaraktären. Sen har de oxå gjort en zombieröst som bara består av olika stön. Helt lysande. Men förutom rösterna så tycker jag ljuden i bilarna är lite för svag och tråkig. Sen så är inte musiken lika bra som den var i 2:an enligt mig.

Kontrollen däremot är riktigt bra för att vara ett sådant här spel. Kontrollen är mer lik ett första personsspel än ett klassiskt tredjepersonsspel som GTA. Körkänslan är inte alls lika bra som i Driver eller GTA men efter ett tag så tänker man inte lika mycket på det. En ny grej i spelet som är lite kul är att man kan uppgradera sin karaktär när man får respekt poäng. Det går att öka hälsan, tåla mer, mer ammo, mer skada för vapnen osv. Detta är lite kul men mot slutet var jag så övermäktig att jag inte tåg någon skada alls så de sista uppdragen som borde vara svårast blev hur enkla som helst.

En grej till jag verkligen gillar med spelet är att man kan skapa sin karaktärs utseende exakt hur man vill ha den. Man kan köpa massvis med löjliga/snygga kläder och sen är det alltid kul att styla bilar. Tyvärr så tycker jag stylingmöjligheterna på bilarna var bättre i 2:an.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10Kommentarer

  • JIHAD säger:

    2012-02-06 | 19:05:50

Kommentera inlägget här: