Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Saints Row IV

Kategori: Spel Recensioner

Det var nu för ungefär 3 veckor sedan som Saints Row 4 skäpptes. Detta spel var från början en seriös utmanare till GTA serien men de insåg snabbt att de aldrig kunde konkurrera med GTA spelen så istället för seriösa sandlådespel så blev det tvärt om. Det är detta som har gjort att Saints Row spelen har lyckats så bra. Trots dålig grafik och handling så gör det inget när man ränner runt i stan och sprider galenskap runt omkring sig. Ett av de första valen man får göra i spelet när man spelar som President. Vad skulle du ha valt?

Det finns en hel drös galna vapen i spelet som t.ex detta som blåser upp huvudena på dem som är i vägen. 

Saints Row 4 däremot har gått ifrån detta ännu mera och är så flippat att det skulle kunna vara ett helt annat spel. Jorden anfalls av aliens och jorden sprängs vilket göra att de människor som överlever får leva sina liv i en simlulator likt Matrix. I denna simulatorn som är exakt samma stad som det har varit i de tidigare spelen i serien. Detta är lite synd då jag har tröttnat lite på Steelport. Det som gör att man spelar vidare är att man får upptäcka staden på ett annorlunda sett eftersom man har superkrafter som t.ex hoppa lika högt som hus eller varför inte springa snabbare än alla fordon i världen.
En av fördelarna med Saints Row är att man kan göra sin karaktär hur seriös/oseriös som helst.

Alla superkrafter är kul men det känns inte riktigt Saints Row tycker jag. Känns mer som Prototype, Crackdown och en gnutta Infamous. Detta spel var först tänkt som ett DLC till The Third men utvecklarna tyckte väl att det var en så bra idé att de gjorde ett helt spel av det istället. Jag hade absolut kul när jag spelade det men det känns inte som något spel som lämnade några speciella intryck som är kvar efter man har stängt av konsolen. Vill man ha ett spel som inte tar sig själv på allvar och har underbart dålig humor så är detta verkligen något att rekommendera.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: