Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Kick Ass, Crazies, Wolfman & Infestation

Kategori: Film Recensioner

Denna veckan så har det blivit en hel del film för mig. Men vi börjar väl med den bästa.

Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt utan superkrafter och med en hemmagjord kostym, men med brinnande ambition, lyckas han göra ett namn för sig. Under sin resa stöter han på flertalet andra maskerade "hjältar" och skurkar.

Kick Ass börjar som vilken komedi som helst. Men ju längre filmen går så får man se mer och mer våld. Inget mig emot men inget jag var beredd på heller. Det är snygga action scener med en hel del blod. Jag har hört så mycket gott om denna film att mina förväntningar var svinhöga och som oftast så blir man lite besviken. Riktigt kul film men lite seg mot slutet.En småstadsidyll slåss i spillror när ett okänt gift förvandlar invånarna till mordiska galningar. Stadens sheriff, hans gravida fru, hans närmste man och en sjuksköterska är några få som inte har blivit infekterade, och de tvingas nu samarbeta för att ta sig ut ur staden levande.

The Crazies börjar riktigt bra och är rätt så intressant. Men tyvärr så känns filmen väldigt ointressant mot andra halvan av filmen. "SPOILER!!! Det är också tråkigt att man aldrig får veta varför invånarna blir mordiska galningar av kemikalierna."
En bra söndagsrulle om man gillar omotiverad actionskräck.

Lawrence Talbot - en plågad adelsman som nås av nyheten att hans bror försvunnit. Talbot återvänder till sitt familjegods efter att hans brors trolovade Gwen Conliffe bett honom om hjälp att hitta sin blivande make. Talbot återförenas med sin far och påbörjar sökandet. Han upptäcker snart att ett blodtörstande odjur har dödat folk i byn och att en misstänksam polisinspektör från Scotland Yard vid namn Aberline har anlänt för att undersöka saken. I jakten på det mardrömslika odjuret upptäcker Talbot det hårresande öde som väntar honom själv.

Denna filmen börjar också bra men när man har sett 2/3 av filmen så blir den bara fjantig och tråkig. Slutet är riktigt tråkigt och Anthony Hopkins är inte alls så underhållande att kolla på som i vanliga fall. Hade slutet varit bra så hade filmen nog kommit upp till en 7:a


Sista filmen för den här gången är insektsfilmen Infestation. Filmen handlar om :

Cooper är en kille som misslyckas med det mesta han försöker sig på. Men när han vaknar upp på sin allra första arbetsdag, invävd i spindelnät, öga mot öga med en två meters kackerlacka - då har det faktiskt gått för långt. Plötsligt är hela planeten invaderad av gigantiska insekter. De krälar. De flyger. De ger inte upp förrän varenda människa blivit infekterad, muterad eller uppäten. Och den ende som kan rädda världen - och få drömtjejen - är Cooper.

Infestation har är en jättedålig handling och är också en väldigt kass film. För det första så får man aldrig veta hur det kommer sig att det helt plötsligt finns massvis med enormt stora insekter. För det andra så är det väldigt märkligt att en hel värld är attackerad och inte ens amerikanska armén kan lyckas ta död på insekterna. Men en kille på ett kontor utan vapen lyckas.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: