Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

The Book of Eli

Kategori: Film Recensioner

Den ensamme krigaren Eli vandrar genom den postapokalyptiska ödemark som en gång var USA. Han är på väg västerut på ett uppdrag som han inte riktigt förstår men vet att han måste slutföra. I hans händer vilar en bok som är framtidens enda hopp och som han måste vakta med sitt liv. Det är bara Carnegie - självutnämnd krigsherre över en stad med tjuvar och beväpnade män - som vet vad Eli bär på. Han är fast besluten att få tag i boken till varje pris. Men ingenting får stoppa Eli från att fullfölja sin livsuppgift och rädda mänskligheten...

Det är inget vidare till handling på denna film om man tänker efter men samtidigt så är det så simpelt och så bra. The Book of Eli påminner en hel del om filmen och boken The Road som kom för ett tag sedan. The Book of Eli är dock mycket gladare och fartfylldare. Denzel Washington är som vanligt bra men det var även skoj att se Mila Kunis i en av rollerna. Denna film hade väldigt fint bildspråk och sköna miljöer.

Nu kanske det låter som om jag älskar denna filmen men så är inte fallet. Jag älskar postapokalyptiska filmer & spel och därför så fastnar jag för denna. Dock så är inte slutet alls så bra som man hade velat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: