Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Tid, Jägare och ännu mera tid

Kategori: Film Recensioner

I en inte alls för avlägsen framtid har forskningen kommit så pass långt att man har kunnat stänga av genernas föråldrade. Tiden är nu valutan i världen och den rike kan leva för alltid medan de fattiga får byta in vad de äger för att förlänga sin odödlighet. En ung fattig kille får tag på en förmögenhet av tid men är inte snabb nog att hjälpa sin äldre döende mor. Han blir då jagad av den korrupta polisstyrkan, känd som 'Time Keepers'.

In Time börjar väldigt intressant och har en intressant story. Tyvärr så tappar filmen ungefär när halva filmen har gott och då tycker jag den blir mer som en framtida Bonnie and Clyde kopia. Amanda Seyfried och Justin Timberlake gör sina roller så gott de kan men jag får ingen direkt medkänsla till dem.

15 år efter succén med Jägarna är Kjell Sundvall tillbaka med den hyllade uppföljaren. Erik (Rolf Lassgård) är Rikskrims bästa förhörsledare. Ett brutalt mord på en ung kvinna tvingar honom att återvända till sina gamla hemtrakter och där jobba ihop med den motvillige polisen, Torsten (Peter Stormare). Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig snart ha både jägare och poliser inblandade och konflikten mellan Erik och Torsten fördjupas. När Erik upptäcker att hans egen brorson är inblandad utvecklas allt till en värre mardröm än han någonsin kunnat ana...

Första Jägarna tyckte jag var ganska så otäck när jag såg den första gången. Den fångade känslan av att männsikor gör allt för att skydda sitt eget skinn. Andra filmen bygger vidare på samma premiss men här får jag inte alls samma känsla. Sen så blev filmen lite utdragen mot sluten men jag kan ändå rekommendra den till de som gillade första filmen.

Militärpiloten Colter Stevens befinner sig på ett uppdrag han varken förstår eller frivilligt anmält sig till. Plötsligt vaknar han upp på ett pendeltåg på väg mot centrala Chicago, mitt emot honom sitter en kvinna han aldrig tidigare sett och när han ser sin spegelbild tillhör den en främmande man. Några minuter senare sprängs tåget och alla passagerare dör. Stevens vaknar upp omtumlad och fast- spänd i en mystisk kammare. Från en videoskärm beordrar en kvinna honom, utan vidare förklaring, att återvända till tåget och återuppleva den okända mannens sista åtta minuter i livet - tills han lyckas identifiera bombmannen.

Förutom att framsidan ser riktigt dålig ut på denna filmen.  Så måste jag säga att den var sjukt intressant och påminde lite om De 12 apornas Armé där man inte riktigt vet vad som händer. Detta är klart den bästa filmen jag sett i år trots att den kom förra året. Rekommenderar denna filmen starkt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: