Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

The Wolf of Wall Street

Kategori: Film Recensioner

Börsmäklaren Jordan Belfort går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från ärlighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, öknamnet ”The Wolf of Wall Street”.

Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättillgängliga och hoten från myndigheterna ofarliga. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och ”mer” var ändå aldrig nog.

Denna filmen hade jag och Åsa velat se ett bra tag men så igår var det äntligen dags. Leonardo DiCaprio gör en jättebra roll som börsmäklaren Belfort men tyvärr så var inte filmen lika bra som vi hade hoppats. Visst är den sevärd men vi hade hoppats på så mycket mera. Ett stort plus för filmen är ju att den är baserad på en verklig händelse vilket gör det mera speciellt och att DiCaprio bryter fjärde väggen ibland är också en nice effekt. Men filmens största problem är längden. 3 timmar är lite väl lång tid för att man ska sitta still och fokusera hela tiden. I vissa fall funkar det men i denna film funkar det inte tyvärr. Som sagt så är filmen absolut sevärd men hade hoppats på mera av Martin Scorsese.

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: