Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Gears of War Judgement

Kategori: Spel Recensioner

Gears of War serien har länge varit en av de bästa och snyggaste exklusiviteterna till Xbox 360 som jag gillat väldigt mycket. Tyvärr så har serien stått lite still den senaste två spelen trots några få förändringar. Kontrollen är sig lik trots några få förändringar med hur man hanterar vapenbyte och kastar granater. Detta har blivit mer Call of Duty style. 
Den största nyheten med Judgement är att mellan varje "bana" så har man valet att göra det lite svårare med att gå fram till ett stort rött lysande dödskalle som sitter på någon vägg i början av "banan". Där står det t.ex att man ska klara sig med dålig sikt eller varför inte med bara pistol som vapen. Detta gör att omspelningsvärdet blir större plus att om man aktiverar detta så låser man upp fler stjärnor. Man kan få max 3 stjärnor per bana och kommer man upp i 40st när spelet är slut så låser man upp spelläget Aftermath som är en fortsättning på Gears of War 3.
Judgement utspelar sig innan alla tidigare spel och huvudrollen är denna gång Baird. Men man kommer under spelets gång spela som massa olika karaktärer. Spelet börjar med att man står inför rätta och det är här som karaktärerna berättar sig syn på allt som har hänt som man sedan får spela. Detta funkar väldigt bra och göra att man får ser massa olika omgivningar från olika perspektiv. Tyvärr så känns banorna lite trångare än tidigare spel och det är inte ofta som man ser stora set pieces. Judgement har även det utvecklats av People can Fly(Bulletstorm) med hjälp av Epic Games detta märks på att världen har lite mera färg än vad man är van vid.
 
Ett annat spelmoment i spelet som är nytt är man utsätts för horder av fiender och det gäller att ställa ut ett bra försvar. Detta är väldigt kul och fruktansvärt intensivt. Skulle man dö under detta så blir det andra fiender nästa gång vilket gör att man inte tröttnar. Många har klagat på att spelet var kort men jag tyckte det var helt okej längd. Visst är det kortare än de tidigare men för mig så gjorde det inte så mycket.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: