Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Torchlight

Kategori: Spel Recensioner


Torchlight kom till xbox live för ett tag sedan och jag har haft väldigt svårt att sluta spela det eftersom det är så beroendeframkallande. Torchlight är ett hack n´slash spel som liknar Diablo 1 på många sätt. Det är i och för sig inte så konstigt eftersom Torchlight är gjort att folk som gjorde första och andra Diablo. Det finns en hel del ljud som man känner igen från de spelen vilket gör att man minns tillbaka med nostalgi.
När du börjar spelet så får du välja på en av 3 karaktärer. Den jag valde var en Destroyer men det finnns även en magiker och en Ranger som använder sig av distansvapen.

Grafiskt så liknar dock Torchlight mer World of Warcraft i designen vilket jag tycker är lite synd. En annan grej med spelet som jag blev besviken på var att det inte går att spela multiplayer vilket hade gjort att spelet hade lyft ännu ett snäpp. Dock så har utvecklarna tagit till sig denna kritik och ska ha med ett sådant läge till uppföljare som dyker upp senare i år.

Kontrollen funkar riktigt bra till konsol då du slåss med X knappen och plockar upp loot med A knappen. De andra knapparna används till magier. Självklart så levlar du upp i level när du har haft ihjäl ett visst antal fiender. När du går upp i level så får du placera ut poäng på styrka, armor, magi och dexterity. Du får även sätta ut ett poäng så att du lär dig en magi eller t.ex blir starkare när du använder ett vapen i varje hand.

Jag vet inte riktigt hur långt spelet är men jag tyckte det gick rätt så fort att klara huvuduppdraget men självklart så finns det en hel del att göra efter att du klara det. Du kan göra massvis med serkundära uppdrag vilket förlänger hållbarheten på spelet. Tyvärr så känns det inte lika kul då det inte finns så mycket att vinna på det förutom nya vapen och andra bra att ha grejor. Hade Torchlight haft multiplayer så hade betyget blivit en 9:a och mer varierande teräng.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10


Kommentarer


Kommentera inlägget här: