Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Wolfenstein The New Order

Kategori: Spel Recensioner

Wolfenstein är en gammal spelserie som kom till datorerna redan 1981 och banade väg till vad idag är den populäraste genren FPS. Det har kommit flera Wolfenstein spel under åren med blandad kvalité. Detta spel är utvecklat av Svenska Uppslala studion Machine Games som är deras debut spel. Även om Machine Games består av många rutinerade spelmakare. The New Order är en alternativ vision om att Nazisterna har vunnit andra världskriget och tagit över stora delar av västvärlden. Givetvis finns det rebellgrupper som gör det mesta för att vinna tillbaka sina liv. Det är en mörk historia men ändå en intressant tanke om vad som skulle kunna hända om detta skedde.

Här ovan ser man hagelbrakaren som har uppgraderats med kulor som studsar på väggarna.
 
Efter en seg start på spelet när man kryper i skyttegravar och skjuter men tråkiga andra världskriget vapen så stormar man ett slott för att göra slut på  General Wilhelm "Deathshead" Strasse men detta går inte riktigt som planerat och det slutar med att man hamnar på psyket och sitter där medans nazisterna tar över världen. Efter denna introsekvens så börjar spelet ta fart och sen väntas det action och blod i flera timmar framöver.
 General Wilhelm "Deathshead" Strasse en ärrar nasse som vill göra massa otäcka tester på människor
 
En sak med spelet är att man gått tillbaka till healthpacks istället för regenerarad hälsa vilket gör att man får spela lite annorlunda än vad man är van vid vilket är en frisk fläkt när alla spel regenrerad hälsa. En annan grej med spelet är att man kan smyga sig igenom stora partier vilket jag tänkte skita i från början men detta gör också att man spara både liv och ammunition som alltid är bra att ha när det väl brakar loss.
Det är gott med blod i spelet här skjuts det på psyket.
 
Grafiskt så ser spelet riktigt fint ut och har en hel del sköna karaktärer även om det är väldigt förutsigbara. Jag gillade spelet väldigt mycket trots vissa moment som man blev riktigt förbannanad på men efter några försök så kommer man förbi även de jävligaste ställena. Jag spelade på PS4 och jag tror faktiskt man ska spela på PC eller någon av de nya konsollerna så man får ut det mesta av spelet i alla fall på den grafiska biten. Storyn varar i ca 14 timmar vilket jag tycker är väldigt långt för att vara ett FPS nu förtiden.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: