Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Julfilm

Kategori: Film Recensioner

Varje år hittar Brad och Kate på den ena lögnen värre än den andra för att slippa fira jul med sina familjer. Denna jul är planen att fly till varmare breddgrader, men ett oväder gör så att alla flyg blir inställda. Paret tvingas tacka ja till en familjemiddag hos Kates mamma och det ena leder till det andra. Innan de vet ordet av har paret lovat att fira jul med samtliga av sina fyra frånskilda föräldrar.

Borta Bäst, Hemma Värst heter filmen på svenska och var till en början rätt kass men blev bättre mot slutet. Tyvärr så saknades mycket av julkänslan i filmen tyckte jag eftersom det inte fanns någon snö. Vince Vaughn är ofta rätt skoj men han har vart med i mycket bättre filmer.

Luther Krank är en man som bestämmer sig för att hoppa över julen och julkommersen och istället åka på semester tillsammans med hustrun Nora. Efter att ha firat en rad trevliga och lyckliga jular tillsammans med dottern Blair (Julie Gonzalo) som nu befinner sig i Peru tillsammans med fredskåren står Luther och Nora inför utsikten att tillbringa en rätt så ensam jul med bara varandra som sällskap. En stormig Chicagonatt studerar Luther med längtan en annons i ett resebyråfönster och för sitt inre ser han hur han och Nora solbadar på en karibisk sandstrand. Tänk om den här julen skulle bli en jul utan julgran, utan ljusslingor, utan fruktkaka, utan fester, utan dekorationer - en jul utan... jul?

Julfritt som filmen heter på svenska kom ut för 6 år sedan och är baserad på boken Skipping Christmas. Denna filmen saknade också julstämningen i nästan hela filmen vilket var lite tråkigt. Vår jakt efter en bra julfilm man inte har sett fortsätter.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: