Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

District 9

Kategori: Film Recensioner

Jag vill tipsa om en film som heter Distict 9 och är en Sci-fi som handlar om att utomjordingar har kommit till Johannesburg i Afrika. Det var 20 år sedan Utomjordingarna kom till Jorden och när människorna insåg att det inte skulle bli något krig så byggdes det upp en flyktingförläggning för utomjordingarna.

Efter 20års väntan så har människornas tålamåd tagit slut och det blir upp till den nyastartade företaget MNU att försöka flytta utomjordningarna till en annan förläggning. Wikus van der Merwe får i uppdrag att samla in underskifter hos alla utomjordingar men istället så får han in i sig ett virus som förändrar hans DNA till den grad att MNU vill göra massa tester på honom och alla hans vänner försvinner från honom. Tillslut så finns det bara ett ställe där kan gömma sig och vara någorlunda säker och det är District 9.

De första 30minuterna av filmen inspelad som en dokumentär och då försvann intresset men ju längre in i filmen som gick så blev den bara bättre och bättre. Jag rekomenderar denna filmen till alla som vill han en lite mer verklighetsbaserad Sc-fi berättelse.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: