Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Cube & Die

Kategori: Film Recensioner

Sex främlingar vaknar upp och upptäcker att de blivit inlåsta i ett märkligt rum som försetts med dörrar på samtliga sex sidor. Detta rum, visar det sig, är bara ett av många som sitter ihop i en gigantisk konstruktion, Varje dörr leder till ett nytt rum som är identiskt med det första sånär som på dess färg. De inlåsta främlingarna gör sitt yttersta för att hitta ut, men varje rum är försett med djävulska fällor.

Cube är en gammal "klassiker" som jag först igår såg klart efter att ha somnat förra gången jag såg den. Jag har hört så mycket bra om denna film att jag självklart hade höga förväntningar. Men jag blev besviken. Kanske är det för att Saw filmerna lyckades bättre med utsatthet och fällor men jag tycker denna filmen var lite för flummig och seg.
Sex för varandra främmande människor vaknar inlåsta i ett cellkomplex, utan en aning om vem som fört dem dit eller varför. Snart anländer en mystisk man, som under hot tvingar dem att delta i ett experiment han kallar ”rättegångarna”. En efter en måste deltagarna låta tärningen avgöra ödet för en annan medfånge. Ett turligt kast innebär frihet, ett olyckligt slutet. Och medan dödsångesten sprider sig, börjar ett dunkelt motiv uppenbaras.

Denna filmen kan jämnföras med en lite snällare variant av Saw filmerna men har samma idé. Klarar du dej så har ditt nya liv börjat. Det funkar rätt bra och var rätt så intressant men inte lika bra som de första Saw filmerna. Dock så är den bättre än de senare. Rekomenderas till de som gillar Sawfilmerna men vill ha mindre blod och äckel.

Kommentarer

  • Dan säger:

    Cube, är ju en sån skön film. Dock känns det som rätt tråkiga fällor. Men de andra Cube2: Hypercube är bara för mycket.

    Die kanske man ska ta o se då. Dock Saw filmer är inte så bra. Kanske första men inte mer änså !

    2011-01-26 | 13:18:47
    Bloggadress: http://danlundqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här: