Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Call of Duty : Black Ops

Kategori: Spel Recensioner

Call of Duty : Black Ops är det världens snabbast säljande mediaunderhållning. Under sina 24 första timmar så sålde spelet 7 miljoner ex i bara USA och Storbrittanien. Detta bevisar bara hur stort tvspelande har blivit de senaste åren, vilket självklart är skitkul. Black Ops är 7:e spelet i call of duty serien och utvecklades av Treyarch. De första Call of Duty utvecklades av infinity Ward men efter att Infinity Ward och Activision hamnade i bråk så blev Treyarch de som fick styra vidare på Call of Dutys namn.
Jag har alltid föredragit Infinity Wards spel framför Treyarch men denna gången så lyckades Treyarch riktigt bra. Historien är lite flummig till en början men blir bättre mot slutet då alla lösa trådar knyts ihop. Black Ops handling är mer lätt att förstå än vad det var i Modern Warfare 2 som kom förra året vilket är ett plus. Tyvärr så har inte Treyarch den där riktiga känslan i actionscenerna som Infinity Ward har. Call of Duty spelen har alltid vara mycket actionorienterade men det har bara blivit mer och mer action hela tiden och ibland blir det för mycket. Tänkt dig en Actionfilm från Hollywood. Ibland blir det bara för mycket för att man ska tro på historien.
Allt från kontroll, Ljud och Kontroll är bra även om det inte är fantastiskt. Det jag saknar i detta spel förutom lite mer smyg uppdrag i spelet är ett Co-op läge. Det går att spela tillsammans med en kompis mot botar på multiplayer kartorna och zombieläget från World at War är tillbaka. Men jag hade hellre fått ett nytt Spec Ops läge. Apprå på Multiplayer så är det denna gången mer balanserat än vad det var i Modern Warfare 2.
En annan sak jag börjar känna med Call of Duty serien är den att man har sett det förut. Det behöver dyka upp något mer än att man kan åka båt och helikopter.

Betyg

Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 10 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Kommentarer


Kommentera inlägget här: