Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Recension av

Kategori: Spel Recensioner


Det var inte en dag för tidigt som jag och Patrik klarade av Spectrobes : Origins till Wii. Spectrobes tog oss cirka 20 timmar att spela igenom och då skyndade vi oss inte direkt.

Som jag skrev i min förhandstitt på spelet så är Spectrobes väldigt likt Pokémon där det gäller att samla olika spectrobes och gå ut i fight mot alla krawls. Det går att spela co-op i Spectrobes vilket jag faktist rekomenderar om man har tänkt spela detta. Det går mycket snabbare att spela tillsammas eftersom man man slipper ge olika kommandon till sina spectrobes hela tiden. Det är väldigt smidigt för andra spelaren att bara hoppa in och ut ur spelet genom att trycka på Z knappen. Huvudpersorna Rallen och Jenna är roliga karaktärer och så det finns en hel del humor i spelet.

Bilden ovan visar hur det ser ut när man gräver ut sina spectrobes från fossilstadiet.

Grafiken i spelet är snygg, enkel och väldigt japanskt vilket gör att vissa kanske tycker att det ser ut som ett barnspel men det tycker jag inte att det är. Spelet går inte bara ut på att slåss mot Krux som har förpestat olika planter med krawls. Det finns 5 olika typer av Spectrobes som eld, vatten, jord, växt och is. Vatten Spectrobes är t.ex starka mot eld Spectrobes. Ljudet i spelet är inget märkvärdigt men det finns några trallvändliga men blir tyvärr lite tjatiga efter ett tag.

Kontrollen i spelet är rätt så bra och speciellt när man spelar 2 så att man slipper massa viftningar med wiimoten. Det finns dock några minus med spelet och det är att det finns vissa kameraproblem som man råkar ut för när man spelar co-op. Ett annat minus är att spelet kan vara lite väl pedagogiskt och ibland stör man sig på att de berättar vart man ska även när man fattade det för 5minuter tidigare.

BETYG

Grafik 8 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Totalt 8 av 10

Ps. Ett av de bästa spelen jag testat till wii i år.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: